SVEČANOST POVODOM DANA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

SVEČANOST POVODOM DANA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Danas je u okviru obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona delegacija Kantona na spomeniku Kameni spavač položila cvijeće i odala počast poginulim braniocima Armije Republike Bosne i Hercegovine i svim civilnim žrtvama rata. Nakon toga je u sjedištu Kantona održan svečani prijem za predstavnike boračkih organizacija, civilnih žrtava rata i za predstavnike Univerziteta u Zenici.

Povodom Dana Zeničko-dobojskog kantona 29.08.2017. godine je održana i svečana sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Prije same sjednice ispred sjedišta Kantona svečano su podignute zastave Bosne i Hercegovine i Zeničko-dobojskog kantona uz intoniranje Himne Bosne i Hercegovine.

Sjednica je započela pozdravnim obraćanjem predsjedavajućeg Skupštine Jasmina Duvnjaka, a premijer Kantona Miralem Galijašević je održao prigodan govor. U drugom dijelu svečane sjednice dodijeljena su javna priznanja Zeničko-dobojskog kantona i to „Plaketa Zeničko-dobojskog kantona“ ovogodišnjim dobitnicima Muharemović Ahmi i Savezu izviđača Grada Zenica. Sjednica je završena umjetničkim programom koji su izveli članovi Kamernog simfonijskog orkestra Zenica.

 

Stručna služba Skupštine ZDK



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *