KBS “Borac” Jelah i CBS Tešanj uspješni na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori.

Proteklog vikenda su naši kickboxeri, članovi  Centra borilačkih sportova Tešanj i Kluba borilačkih sportova “Borac” Jelah nastupili na Prvenstvu Balkana u kickboxingu, koje je održano u Bijelom Polju, Crna Gora.

U sastavu Kickboxing reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupili su Nirmana Brkić i Edita Brkić, članice Centra borilačkih sportova Tešanj, te Bajro Đulić, član Kluba borilačkih sportova “Borac” Jelah, koji su bili vrlo efikasni i osvojili nove medalje.

Bajro Đulić, član Kluba borilačkih sportova “Borac” Jelah, je u finalnoj borbi savladao reprezentativca Makedonije te osvojio zlatnu medalju i titulu Šampiona Balkana.
Nirmana Brkić i Edita Brkić, članice članice Centra borilačkih sportova Tešanj, osvojile su srebrenu i bronzanu medalju na ovom prvenstvu, na kojem je nastupilo 150 takmicara iz 8 zemalja.
Reprezentacija Bosne i Hercegovine je na ovom takmičenju osvojila drugo mjesto ekipno, 11 zlatnih, 8 srebrenih, dvije bronzane medalje, te dva pehara za najbolje takmicare u disciplinama low kick i kick light. Prvo mjesto osvojila je reprezentacija Srbije, koja je od naše bila bolja za dva zlata. Treće mjesto osvojila je reprezentacija Crne Gore.
Čestitamo našim borcima, koji se uvijek trude da u najboljem svjetlu prikažu svoju državu i grad iz kojeg dolaze, te nas uvijek obraduju dobrim rezultatima.

O Sportski savez Opcine Tesanj