POSAO DOBILO JOŠ 77 PRIPADNIKA BORAČKE POPULACIJE

POSAO DOBILO JOŠ 77 PRIPADNIKA BORAČKE POPULACIJE

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona uspješno je finaliziralo postupak vezan za varijantu B Programa posticaja samozapošljavanja, dodjelom Ugovora za sufinansiranje.

Ministarstvo je uspjelo u 2017. godini, zbrinuti oko 50 porodica kroz projekat zapošljavanja u preduzećima i 24 djece šehida u zajedničkom projektu Ministarstva i JU Službe za zapošljavanje ZDK. Potpisivanje Ugovora o sufinansiranju samozapošljavanja- Varijanta B, je druga faza u kojoj se, od strane Ministarstva finansijski podržava vlastita privatna inicijativa.

Ugovore po Programu, koji je Vlada Zeničko- dobojskog kantona prvi put pokrenula 2016.godine, potpisalo je ukupno  77 korisnika, pripadnika branilačke populacije, iz svih općina Zeničko- dobojskog Kantona. Ovim programom podstiče se razvoj male privrede, posebno privrednih subjekata u vlasništvu pripadnika branilačke populacije.

Kroz varijantu B navedenog Programa, odnosno okončanjem procedure potpisivanja ugovora, za navedene korisnike izdvojen je  iznos od 524.000,00 KM.

Ovim putem obavještavamo pripadnike branilačke populacije da je objavljen novi Javni poziv za upošljavanje u pravnim licima Ministarstva za boračka pitanja, a čime se daje još jedna šansa korisnicima za pronalaženje zaposlenja.

 

 

Press služba                                                                    



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *