OBAVJEŠTENJE O ODRŽAVANJU JAVNE RASPRAVE O NACRTU ZAKONA O LIJEČENJU NEPLODNOSTI BIOMEDICINSKI POTPOMOGNUTOM OPLODNJOM

Na 20. sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH. održanoj 25.04.2017. godine, kao i nastavku 21. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH održane godine, usvojen je Nacrt Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom.

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH usvojio je Zaključak kojim je zadužena Vlada Federacije BiH da shodno proceduri propisanoj Ustavom Federacije BiH za donošenje zakona iz zajedničke nadležnosti federalne vlasti i kantona, organizira i provede javnu raspravu o Nacrtu Zakona, i to u trajanju od 30 dana.

Nacrt Zakona dostupan je na web stranici Federalnog ministarstva zdravstva: www.fmoh.gov.ba i web stranici Zeničko-dobojskog kantona www.zdk.ba na tri službena jezika koja su u upotrebi u Federaciji BiH: bosanskom, hrvatskom i srpskom.

Kako su se stekli uvjeti za održavanje i provođenje javne rasprave na području Zeničko-dobojskog kantona, obavještavamo Vas da će javna rasprava o Nacrtu Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, biti održana 09.10.2017.godine, u terminu od 12,00 – 14,00 sati, u zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona, velika sala broj 301. II sprat.

Pozivamo Vas da primjedbe i sugestije na Nacrt Zakona dostavite Ministarstvu zdravstva Zeničko-dobojskog kantona prije održavanja javne rasprave ili na dan održavanja javne rasprave u pisanoj formi.

U prilogu se nalazi:

  • skeniran tekst potpisanog obavještenja o održavanju javne rasprave
  • Nacrt Zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom na sva tri službena jezika



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *