ODRŽAN TREĆI KOORDINACIJSKI SASTANAK NA TEMU PREVENCIJE KORUPCIJE

ODRŽAN TREĆI KOORDINACIJSKI SASTANAK NA TEMU PREVENCIJE KORUPCIJE

Dana, 06.10.2017. godine u Sarajevu je u organizaciji Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini održan treći koordinacijski sastanak na temu prevencije korupcije. Sastanku su prisustvovali predstavnici antikoruptivnih timova Vlade Federacije BiH, Vlade Republike Srpske, Vlade Brčko Disktrikta, predstavnika Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK), te predstavnika kantonalnih antikoruptivnih timova.

U ime Tima Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije sastanku su prisustvovali, Meliha Omerspahić, predsjednica Tima i član Tima Namik Muratović.

Od strane predstavnika Agencije za prevencije korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije prezentiran je stepen implementacije Akcionog plana za provedbu državne Strategije za borbu protiv korupcije 2015. – 2019. godine, a potom su timovi prezentirali svoje aktivnosti na implementaciji kantonalnih strategijskih dokumenata za borbu protiv korupcije. Dogovoren je način sprovođenja obuka radi korištenja primjene instalaliranog  software-a za praćenje implementacije strategija i akcionih planova.

Članovi Tima Vlade Ze-do kantona za borbu protiv korupcije upoznali su prisutne da se sve aktivnosti sprovode u skladu sa terminima određenim u Akcionom planu za borbu protiv korupcije Vlade Ze-do kantona, te da se do kraja oktobra planira usvajanje Strategije za borbu protiv korupcije Zeničko-dobojskog kantona, a nakon toga i njena javna prezentacija.



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *