Sastanci sa predstavnicima mjesnih zajednica

U protekle dvije sedmice, a na zahtjev predstavnika mjesnih zajednica, Općinski načelnik sa saradnicima organizovao je sedam odvojenih radnih sastanaka sa predstavnicima mjesnih zajednica Medakovo, Orašje Planje, Rosulje, Raduša, Džemilić Planje, Tešanjka i Jablanica.

Mjesne zajednice su uglavnom predstavljali predsjednici Savjeta i Skupštine, sekretari , a često su prisustvovali i predstavnici građevinskih odbora i mještani. Generalno teme sastanka su bile: Informisanje o aktivnostima organa MZ, Realizacija kapitalnih projekata, Analiza rada organa MZ. Pored ove tematike, predstavnici mjesnih zajednica su delegirali posebne teme za razgovor specifične za područje te mjesne zajednice.Na sastancima su prisustvovali uposlenici zaduženi za realizaciju projekata o kojima se razgovaralo.

Rezultati sastanaka su bili konkretni zaključci koji će biti realizovani u narednom periodu, te dogovor o načinu i vremenu realizacije složenih projekata po mjesnim zajednicama.

Općinski načelnik se zahvalio predstavnicima mjesnih zajednica na dolasku, izdvojenom vremenu i nesebičnom zalaganju koje za cilj ima razvoj sredina koje oni predstavljaju, a samim tim i općine Tešanj.



Izvor: opcina-tesanj.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *