ODRŽAN „ON SITE AUDIT“ U OKVIRU PROJEKTA TEESCHOOLS U ORGANIZACIJI STRUČNE SLUŽBE ZA RAZVOJ I MEĐUNARODNE PROJEKTE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

ODRŽAN „ON SITE AUDIT“ U OKVIRU PROJEKTA TEESCHOOLS U ORGANIZACIJI STRUČNE SLUŽBE ZA RAZVOJ I MEĐUNARODNE PROJEKTE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Projekt TEESCHOOLS (Transferring Energy Efficiency in Mediterranean SCHOOLS – “Transfer energetske efikasnosti u mediteranskim školama”) je projekat odobren u okviru Programa transnacionalne saradnje Interreg Mediteran 2014-2020 (Interreg MED) sa ciljem promocije održivog rasta u mediteranskom području, poticanjem inovativnih koncepata i prakse, te razumnog korištenja resursa podržavajući društvene integracije kroz integrisani teritorijalni pristup koji se temelji na saradnji.

Projekat je odobren u okviru Prvog poziva za modularne projektne prijedloge Interreg Mediteranskog programa 2014-2020 (MED): Prioritetna osa 2 – Podsticanje nisko-karbonskih strategija i energetske učinkovitosti u specifičnim MED područjima: gradovima, ostrvima i udaljenim područjima, Specifični cilj 2.1 – Ojačati kapacitete za bolje upravljanje energijom u javnim zgradama na transnacionalnom nivo. Vodeći partner u ovom projektu je Italijanska državna agencija za nove tehnologije, energiju i održivi ekonomski razvoj (ENEA). U projekat je uključeno ukupno 14 partnera sa područja Italije, Španije, Grčke, Hrvatske, Kipra, Francuske i Bosne i Hercegovine. Jedan od partnera na implementaciji projekta je i Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona. Trajanje projekta je 36 mjeseci.

U sklopu realizacije dijela projektnih aktivnosti, dana 12.10.2017. godine, u organizaciji Stručne službe za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona u JU Osnovna škola Hamza Humo, Babino, Zenica, održan je On site audit. Članovi Transnacionalnog ekspertnog tima iz ENEA (Italija) i HEP ESCO (Hrvatska), kao i predstavnici lokalnih stakeholdera prisustvovali su On site auditu. Cilj održavanja On site audita je upoznavanje Transnacionalnog ekspertnog tima sa načinom provođenja energetskih audita u odabranim školama u svakoj od 7 država u kojima se implementira projekt TEESCHOOLS, kako bi se potvrdila pravilna primjena zajedničkog tehničkog protokola i prihvatljivost rezultata audita. Nakon održanog Intenacionalnog audita, održan je i Workshop o energetskim auditima u školama.



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *