Plesni klub “Win” Tešanj na Svjetskom prvenstvu u Slavonskom Brodu.

Plesni klub “Win” Tešanj, sa svojim “Starsicama” ovog vikenda putuje u Slavonski Brod (R.Hrvatska), gdje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u akrobatskom rock'n'roll-u, za ženske juniorske formacije.

Takmičenje se održava u subotu, 11. novembra 2017. godine, u sportskoj dvorani “Vijuš” u Slavonskom Brodu, a organizator je Športski plesni klub “Top Dance” iz Slavonskog Broda, u saradnji sa Hrvatskim rock'n'roll savezom.

Pored tradicionalnog međunarodnog natjecanja u akrobatskom rock'n'rollu, pod nazivom “Slavonija Open Internacional”, koje se održava 23 godinu za redom, “Top Dance” ove godine u saradnji sa Hrvatskim rock'n'roll savezom, organizuje i Svjetsko prvenstvo za ženske juniorske formacije.

Takmičenja će se održavati paralelno, odnosno izmjenjivati tokom dana. Ukupno se očekuje preko 500 takmičarki iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Rusije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Češke, Kazahstana i Švicarske.

Naš Plesni klub “Win” Tešanj, će sa svojim “Starsicama” učestvovati na ovom prvenstvu. Ovaj mladi ali izuzetno aktivan sportski kolektiv, u protekloj sezoni zabilježio je dosta uspjeha, od odlične organizacije međunarodnog turnira u sportskom plesu u Tešnju, preko učešća na Svjetskom prvenstvu u akrobatskom plesu održanom u Češkoj, pa do titule državnog prvaka (ženska juniorska formacija) i plasmana na ovo Svjetsko prvenstvo.

Želimo im puno sreće i uspjeha, da se na ovom takmičenju pokažu u najboljem svjetlu i da nas ponovo obraduju dobrim rezultatima.

PK “Win” Tešanj – grupa “Stars” na treningu

O Sportski savez Opcine Tesanj