Otvaranje novog prostora “NVO kutak” u okviru kompleksa “Šibovi”.

U srijedu, 29.11.2017. godine, sa početkom u 11:00 sati, biće upriličeno svečano otvaranje prostora “NVO kutak”, koji se nalazi u sastavu sportskog kompleksa “Šibovi” u Jelahu, a koji je uređen za potrebe nevladinih organizacija sa područja MZ Jelah.

U sklopu projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, okončani su radovi na uređenju ovog prostora za nevladine organizacije. Projekat je realizovalo Udruženje JOM Jelah (Jedinstvena organizacija mladih), uz saradnju MZ Jelah i FK “Borac” Jelah.

Ove aktivnosti je proveo projektni tim MZ Jelah (Jasmin Kotorić, Armin Maglić, Emir Kotorić, Aida Mehičić i Almir Deljkić) a u finansiranju je, pored UNDP BiH, učestvovala i Općina Tešanj, MZ Jelah i FK “Borac” Jelah.

Ovaj prostor će u srijedu biti svečano otvoren i predat na upotrebu nevladinim organizacijama: Udruženje žena “Jelašanke”, Jedinstvena organizacija mladih Jelah, KUD “Izudin Mulabećirović-Izo” Jelah, Sportsko ribolovno društvo “Jelah-Tešanj”, Škola fudbala FK “Borac” Jelah i “Eko Forum” Jelah, a tom prilikom će biti upriličena i izložba starih radio aparata.

Dobrodošli.

O Sportski savez Opcine Tesanj