Škola fudbala NK “TOŠK” Tešanj.

Naš Nogometni klub “TOŠK” Tešanj ima dobro organizovan omladinski pogon u kojem su zastupljene sve četiri takmičarske selekcije (juniori, kadeti, pioniri i pretpioniri), koje se takmiče u Omladinskoj ligi BiH – grupa “Centar B”, odnosno u Kvalitenoj ligi pionira i pretpionira Zeničko-dobojskog kantona.

U okviru ovog pogona djeluje i Škola fudbala, koja je podijeljena je u 4 selekcije: U-10, U-9, U-8 i U-7,  sa kojima radi čak 7 trenera, a sve to kako bi dječaci imali puni nadzor i kvalitetan trening.

Kako to ističu u klubu, pedagoški cilj škole je odgoj zdrave sportske osobe, sa jasnim životnim i sportskim ciljevima, a sportski cilj je odgoj i obrazovanje zdravog sportaša, koji će savladati sve elemente nogometne igre u skladu sa svojim sposobnostima.

Prepoznavajući uticaj neformalnog obrazovanja na mlađe naraštaje, a tako i uticaj trenerovog autoriteta na ponašanje dječaka, treneri u saradnji sa roditeljima fokusiraju se na pedagoški odgoj dječaka, koristeći fudbalske vještine kao sredstvo za razvoj psiho-fizičkih sposobnosti djece, te koristeći u svom radu tehnike i alate poticanja razvoja emocionalne inteligencije kod dječaka, uporedo sa sticanjem fudbalskih vještina.

Ističu da je za njih fudbal puno više od igre, te pozivaju sve zainteresovane da dođu i sami se uvjere. Termini za trening su subotom od 10 do 12 sati i nedjeljom od 14 do 17 sati. u dvorani sa umjetnom travom “Sport” u Cerovcu.

U nastavku nekoliko fotografija sa treninga.

O Sportski savez Opcine Tesanj