Odigrana rukometna UTAKMICA ZA ARSLANA.

U srijedu, 07.02.2017. godine, naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj je u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj, uspješno organizovao prijateljsku utakmicu sa ekipom RK “Maglaj” iz Maglaja. Sav prihod od ulaznica namjenjen je za liječenje malog Arslana Kulačića, koji se trenutno u bolnici u Istanbulu bori za svoj život, a prikupljeno je ukupno 2.374 KM.

U predivnoj atmosferi pred oko 400 gledalaca rukometaši RK ” Bosna TS” i RK ” Maglaj” prikazali su zanimljivu i atraktivnu igru, koja je obilovala prelijepim akcijama i koje je publika nagradjivala aplauzima. Iako je rezultat bio u drugom planu, moramo istaći da je trijumfovala dosta iskusnija ekipa iz Maglaja rezultatom 41-27. Za ekipu našeg kluba nastupili su i naš legendarni Avdija Adžamija, te Benjamin Čičkušić, reprezentativac BiH, dok je za ekipu Maglaja igrao iskusni Eldar Memišević, reprezentativac Katara.

Prije početka utakmice prisutnima se u ime porodice obratio Arslanov daidža Amir Bureić koji se zahvalio prisutnima i koji je izveo početni udarac. U muzičkom dijelu, nastupili su Plesni klub “Win” Tešanj i Medina Hadžić.

Organizator se  zahvaljujemo sponzorima: Mesnica “HIS-ALIĆ”, Disko bar “ADELA”, Caffe bar “KING”, STR ” KAVAZOVIĆ”, Štamparija “AGFA-PRINT”, Disko bar ” GENERACIJA”, Caffe bar ” GREEN”, IRFANU JUSUFOVIĆU, porodicama HRNJIĆ i ŠAĆIROVIĆ, kao i gradjanima Tešnja i Maglaja. Takodjer se zahvaljuju predsjedniku kluba Ćusto Refiku te Alić Harisu, koji su bili pokretači ove akcije za Arslana.

RK “Bosna TS” i prijatelji 

RK “Maglaj”

 

O Sportski savez Opcine Tesanj