Izbor sportiste godine ZDK 2017.

Jučer (utorak, 06.03.2018. godine), u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, održana je tradicionalna manifestacija proglašenja najboljih sportista Zeničko-dobojskog kantona u 2017. godini, u organizaciji NIPD “Naša riječ” i Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Za najbolje sportiste u Zeničko-dobojskom kantonu u 2017. godini proglašeni su visočanka Elvedina Muzaferija, članica Ski kluba “ZE-2010” iz Zenice i Mesud Pezer, bacač kugle, član Atletskog kluba Zenica. Najbolji sportski klubovi su Atletski klub Zenica i Ženski rukometni klub “Krivaja” Zavidovići.

Od tešanjskih predstavnika, Nadina Mehmedović, članica KBS “Taekwondo akademija” Tešanj-Šije, proglašena je za sportsku nadu, Ajdin Mrguda iz “TOŠK”-a je najuspješniji sportski radnik, dok su se među tri najuspješnije juniorske ekipe našle dvije naše selekcije: Klub borilačkih sportova “Borac” Jelah i Streljački klub Tešanj.

Među pet najuspješnijih sportistkinja ušla je i naša Jasmina Merdić, koja trenutno nastupa za KBS “Titanium” iz općine Usora. U kategoriji osoba sa invaliditetom, član Saveza za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom općine Tešanj Bećir Ibrahimović dobitnik je specijalnog priznanja za životno djelo, dok su specijalna priznanja za razvoj sporta dobili i “AS group” Jelah i doc.dr. Rifat Sejdinović, iz Opće bolnice Tešanj. Posebno priznanje “Zatni prijatelj sporta” pripalo je  kompaniji “Koteks” Tešanj.

Čestitamo svim laureatima a naročito našim predstavnicima koji na najbolji način predstavljaju svoj grad i svoju općinu Tešanj.

O Sportski savez Opcine Tesanj