Liga mladih ZDK za košarkaše – Najava 17. kola.

Vikend pred nama donosi nam 17. kolo takmičenja košarkaške Lige mladih ZDK, u kojoj se takmiče omladinske selekcije naših klubova: Košarkaškog kluba “Gradina” Tešanj, Ženskog košarkaškog kluba Tešanj i Košarkaškog kluba “Basketball Heroes” Tešanj.

Budući da se u ovoj ligi određene ekipe takmiče sa jednom ili dvije selekcije, tako je i raspored utakmica kombinovan pa ekipe koje imaju sve selekcije u jednom kolu mogu imati različite rasporede po selekcijama.

U ovom kolu, naše ekipe igraju prema sljedećem rasporedu:

KK “Gradina” Tešanj:

  • Selekcije pionira, kadeta i juniora su trebale igrati sa odgovarajućim selekcijama KK “WBS” iz Teslića ali su ove utakmice odgođene.
  • pretpionirskoj konkurenciji imamo mali općinski derbi, sastaju se  “Gradina” i “Basketball Heroes” Tešanj.  Ova utakmica se igraja u subotu, 24.03.2018.godine, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Huso Hodžić” u Tešnju, sa početkom u 10:00 sati.

ŽKK Tešanj će takođe u subotu, 24.03.2018.godine, u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Huso Hodžić” u Tešnju sa svoje dvije muške selekcije ugostiti ekipu KK “Kakanj”:

  • kadeti: Tešanj – Kakanj, u 11:30 sati,
  • juniori: Tešanj – Kakanj, u 13:15 sati.

SRETNO!

O Sportski savez Opcine Tesanj