Živio 1. maj

1. maj
1. maj

Prvi  maj – Međunarodni praznik rada prilika je da se prisjetimo historijske borbe za radnička prava i ljudsko dostojanstvo. Također, ovo je prilika i da analiziramo trenutno stanje, kada je riječ o radničkim pravima u našem društvu, te da vidimo da li je posljednjih godina napravljen neki pomak.

Kolone građana koje odlaze iz Bosne i Hercegovine, u potrazi za poslom i boljim životom, jasan su znak da stanje nije zadovoljavajuće i da se hitno nešto mora mijenjati. 

Situaciju moramo maksimalno ozbiljno shvatiti. Oni koji obnašaju vlast trebali bi već jednom da se prestanu hvaliti hiljadama fiktivnih radnih mijesta, i priče o tome kako mi dobro živimo, kada je jasno da je velikom broju građana uskraćeno jedno od osnovnih ljudskih prava – pravo na rad, a i o oni srećnici koji su uspijeli naći zaposlenje često rade u neljudskim uvjetima 10 – 12 h dnevno za minimalne plaće, od kojih tek nekako uspijevaju preživjeti.

U ime OO SDP BiH Tešanj svim građanima općine Tešanj i BiH upućujem iskrene čestitke u povodu nadolazećeg  Međunarodnog praznika rada  i pozivam ih da zajedno idemo u borbu za podizanje stepena radničkih prava i vraćanje ljudskog dostojanstva, jer mi zaslužujemo da živimo u društvu u kojem će svako imati pravo da radi i živi od svog rada.

 

                                                            Predsjednik OO SDP BiH Tešanj
                                                             Senad S. Subašić

O OO SDP Tesanj