Mješovita srednja škola

Mješovita srednja škola, Tešanj u projektu “Poduzetničko učenje u obrazovnim sistemima u BIH”

Direrktor Mješovite srednje škole,Tešanj gospodin Muharem Saračevićprezentovao je primjer dobre prakse za partnerstvo za poduzetničko učenje na sasatanku, koji je održan u Trebinju, 16 i 17. oktobra 2014. godine. Na sasatanku Radne grupe za partnerstvo za poduzetničko učenje, koje je finansirano od strane  EU,  Enterprenerial Learning in BIH Education Systems – Phase II, a implementator EPRD consortium, učestvovali su predstavnici ... Opširnije »

Donacija za MSŠ, Tešanj

05.09.2014. godine firma “ILMA” d.o.o. jelah donirala je nekoliko vrijednih nastavnih učila za potrebe zanimanja automehaničar i vozač motornih vozila, i to: 1. Alnaser, 2. Difuzer, 3. Alternator, 4. Kompresor klime, 5. Motor tester, i 6. Uređaj za podešavanje osvjetljavanja vozila. Ovim putem zahvaljujemo se rukovodstvu firme ILMA d.o.o. Jelah na ovim vrijednim učilima koji će doprinjeti boljem razumjevanju sadržaja praktične ... Opširnije »

NOVE MULTIMEDIJALNE UČIONICE U MJEŠOVITOJ SREDNJOJ ŠKOLI TEŠANJ

Učenici i profesori Mješovite srednje škole, Tešanj, od ponedjeljka  06.10.2014.godine će kvalitetnije da  realizuju i prate nastavni proces. Naime, Škola je vlastitim sredstvima opremila tri multimedijalne učionice. To podrazumijeva projektor sa fiksiranim držačem, projekciono platno, roletne na prozorima, magnetnu tablu i nove katedre,a što je ukupno 7 učionica do sada. Ove učionice su prošle godine opremljene i novim namještajem pa ... Opširnije »

UČENICI MJEŠOVITE SREDNJE ŠKOLE ,TEŠANJ SU SE PREDSTAVILI NA VELIKOM DOGAĐAJU U SARAJEVU

Veliki ples srednjoškolaca iz Škotske, Španije, Poljske i BiH ! Više od 250 srednjoškolaca iz Škotske, Španije, Poljske i Bosne i Hercegovine  su ispred BBI Centra u Sarajevu plesali zajedno koreografiju, koju je za “Veliki ples” kreirao Škotski nacionalni balet. Mješovitu srednju školu Tešanj su predstavili učenici IV- d  razreda pod vođstvom  profesorice Aide Halilović Riječ je o centralnoj manifestaciji ... Opširnije »

JU MSŠ TEŠANJ KAO PRIMJER DOBRE PRAKSE U IMPLEMENTACIJI STRATEGIJE STRUČNOG OBRAZOVANJA I OBUKE U BIH

KulturKontakt Austria u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova BIH, održali su 29. i 30. septembra 2014.godine konferenciju  u Konjicu. U okviru konferencije održana je radionica pod nazivom:Partnerstvo u stručnom obrazovanju-provedba Strategije razvoja  stručnog obrazovnja i obuke u BIH za period 2007-2013.godine, s ciljem pregleda implementacije Strategije stručnog obrazovanja i obuke u BIH. Cilj Radionice je razmjena iskustava i procjena stepena ... Opširnije »

Konkurs za upis vanrednih učenika u prvi razred za školsku 2014/15.godinu

mss

OBAVJEŠTENJE JU Mješovita srednja škola,Tešanj objavljuje Konkurs za upis vanrednih učenika u prvi razred za školsku 2014/15.godinu za sljedeća stručna zvanja i zanimanja: Stručno zvanje IV stepen: 1) Tekstilni tehničar EU-VET                                24 učenika 2) Poljoprivredni tehničar EU-VET                       24 učenika 3) Poslovno-pravni tehničar EU-VET                   24 učenika 4) Prehrambeni tehničar EU-VET                          24 učenika 5) Tehničar drumskog saobraćaja EU-VET           24 učenika 6) Elektrotehničar ... Opširnije »

MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA TEŠANJ U NOVOM PROJEKTU: KVALITENIJE OBRAZOVANJE EUROPSKE UNIJE

Vizija modernog društva i aktivnog obrazovanja svakog člana društva koju naša škola prati, donijela nam je posjetu delagacije ETF-a (European Training Foundation). Ova EU agencija pomaže u profilisanju ljudskog kapitala kroz reformu obrazovanja, tj. pomaže članicama EU i potencijalnim aplikantima da sagledaju nedostatke i pozitivne aspekte trenutnog obrazovnog sistema u cilju izrade novog curikiluma (NPP-a). Upućene su pohvale Školi i ... Opširnije »

Obuka na CNC tehnologijama

Ako želite steći praktična  znanja  i   vještine rukovanja  CNC mašinama  i  time  postati konkurentniji na tržištu rada, Mješovita srednja škola je  mjesto za Vas. Mješovita srednja škola, Tešanj pruža mogućnosti obuke na najmodernijim  mašinama, visokosofisticiranoj opremi ( AutoCAD, Sinumerik 840 D) Do sada je  obuku uspješno  završilo  400 kandidata, nakon čega su certificirani  koji su pronašli posao u privrednim kompanijama ... Opširnije »

Vještinama za 21. vijek do lakšeg zapošljavanja i razvoja zemlje

British Council u BiH, uz podršku Ministarstva civilnih poslova BiH, organizovao je 10.09.2014.godine u Sarajevu međunarodnu konferenciju, koja je okupila relevantne stručnjake da bi doprinijeli adekvatnijem sistemu obrazovanja i obuke u namjeri da se odgovori potrebama tržišta rada.Učesnici konferencije su bili predstavnici iz sektora za obrazovanje, tržišta rada i socijalnih partnera, a predstavnik Mješovite srednje škole Tešanj, bio je direktor ... Opširnije »