Javni oglas za dodjelu priznanja Općine Tešanj za 2014. godinu

Na osnovu člana 10. i 12. Odluke o priznanjima Općine Tešanj (“Službeni glasnik Općine Tešanj” broj 10/07 i 9/14) Komisija za odlikovanja i druga javna priznanja objavljuje

 

JAVNI OGLAS

za dodjelu priznanja Općine Tešanj za 2014. godinu

 

Komisija za odlikovanja i druga javna priznanja Općinskog vijeća Tešanj obavještava javnost o pokretanju procedure za dodjelu priznanja Općine Tešanj „Ključ grada“ i „Plaketa“ a povodom 10. decembra, Dana grada Tešnja.

  • Priznanje “Ključ grada” je najviše općinsko priznanje koje se dodjeljuje u principu svake četiri godine, a uz ovo priznanje dodjeljuje se i diploma. “Ključ grada” dodjeljuje se državljanima drugih zemalja, bosanskohercegovačkim i inozemnim gradovima, međunarodnim organizacijama, građanima Bosne i Hercegovine koji nemaju prebivalište na području općine i drugim pravnim licima koja nemaju sjedište na području općine.

  • Priznanje “Plaketa” dodjeljuje se u vidu diplome uz grb Općine Tešnja u metalnoj izvedbi. “Plaketa” se dodjeljuje ustanovama, privrednim društvima i drugim pravnim licima, udruženjima građana, pojedincima i drugim subjektima za izuzetan doprinos u razvoju općine u oblastima privrede, kulture, umjetnosti, obrazovanja, nauke, zdravstva, sporta, zaštite ljudskih prava, socijalne zaštite, zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara, te afirmaciji općine.

Prijedlozi za dodjelu priznanja moraju biti pismeno obrazloženi i sadržavati:

  • ime, prezime i adresu kandidata, odnosno naziv privrednog društva, ustanove, vjerske zajednice, udruženja građana i drugih pravnih subjekata koji se predlažu za dodjelu priznanja,

  • obrazloženje prijedloga zbog kojih se pojedinac ili pravna osoba predlaže za dodjelu priznanja,

  • odgovarajuću dokumentaciju kojom se potvrđuju navodi iz obrazloženja.

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu priznanja imaju: ustanove, privredna društva, vijećnici, radna tijela Vijeća, Općinski načelnik, udruženja građana, organi mjesnih zajednica, političke stranke, vjerske zajednice, grupa od najmanje 20 punoljetnih građana sa područja općine Tešanj i drugi pravni subjekti.

Predlagači, uključujući i svakog pojedinca iz grupe, trebaju dostaviti podatke u skladu sa obrascem prijave koji se nalazi u prilogu javnog poziva, a može se preuzeti ovdje ili na šalterima Općine Tešanj.

Prijedlozi za dodjelu priznanja podnose se preporučeno, na adresu Općina Tešanj, Trg Alije Izetbegovića broj 11 ili na šaltere Općine, sa naznakom „Prijedlog za dodjelu priznanja Općine Tešanj za 2014. godinu“. Prijave se predaju najkasnije do 15. novembra 2014. godine. Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

 

 

Komisija za odlikovanja i druga javna priznanja

Salih Brkić

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *