Nenadu Lozančiću uručeni ključevi stambenog objekta

Općinski načelnik Suad Huskić i Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković predali su ključeve novoizgrađene stambene jedinice Nenadu Lozančiću, demobilisanom borcu Armije RBiH.

Nenad nije posjedovao vlastitu nekretninu, nego je živio u ruševnoj kući koja je u vlasništvu Općine Tešanj. Općina Tešanj i Ministarstvo za boračko-invalidsku zaštitu finansirali su gradnju stambenog objekta sa dvije stambene jedinice, vrijednosti cca 80.000 KM (projektovanje, gradnja, nadzor, priključci…).

Zadovoljni smo što smo Nenadu koji je živio u potpuno neuslovnim prostorijama, u objektu koji je pripadao Općini a bio u ruševnom stanju, dali priliku za bolje uslove življenja. Njemu smo vratili dostojanstvo i time vratili dostojanstvo pripadnicima Armije RBIH. Cijeli projekat je trajao skoro dvije godine, otkako smo počeli projektovanje, pripremu dozvola, usaglašavanje realizacije sa Ministarstvom, obezbjeđenje finansijskih sredstava, ugovaranje i evo same realizacije, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Objekat će biti u vlasništvu Općine Tešanj, a njime upravlja Centar za socijalni rad. Koristit će se za smještaj boračke populacije pod posebnim okolnostima.

Izvor

O Press Opcine