OPET IZA NADIMAKA!!!!

Da, baš tako…

Nisam na www.tesanj.net nekih 5-6 godina iz baš ovakvih razloga.

Prijatelji mi javiše da je neko nešto komentarisao po temi dodjele općinskih priznanja i odem. Iako sam se registrovao, prijavio i pored nekih tehničkih problema ne mogu da dadnem komentar na ove nazovi komentare, zamolio sam da se objavi ovaj tekst.

Da, baš je ovako u našem Tešnju, iza nadimaka, pa opleti… minimiziraj sve što dolazi od drugoga, podmetni gdje god možeš, ne uključuj se…

Ja sam na www.tesanjweb.com i tamo imam neke koji imaju nadimke od životinja i maltene isto razmišljaju.

Da, baš tako, svi bi znali da NEKO treba ali KAKO, e to je malo teže…

Prvi komentar:

Almazaga kaže:

5. April 2011. u 10:21

Ekolozi, slikate se po Šijama koje su daleko čišće i zdravije od samog nam grada. Ali u šijama je štetiniji i “čik” od cigarete…
Zašto niste niti jednu fotografiju napravili na gimnazijalskom, u po grada? I ako su entuzijasti i zaljubljenici u košarku postavili nove table i koševe na centru se nalazi pijesak i mješa se beton…mora da je beton ekološki…
Ipak je u pitanju lična promocija pojedinaca, zaslužili ste nagrade!

 

E sad, pošto sam se ovdje našao da pitam autoricu (valjda je žensko?!) da vidi ove slike…

 

 

 

Ovo su te čiste Šije, kad god prođem u zemlju  od stida propadnem! I Zoraid i ja se odazovemo pozivu načelnika Tešanj da tu jednu subotu dadnemo doprinos… Ne znam jesi li ti bila, ali koliko ja znam od VOLONTERA – JEDINI, znači DŽABE, nas dvojica, ZORAID MEHIČIĆ i ŠEFKET TURALIĆ,  i to svojim autom na vrh Medakova i po 1.5 sat i pokupili nekih 6-7 vreća. A mogu ti reći da ima svega, najgore su one pelene! I prezervativi! (aktivna omladina!)

 

A prošle godine, pogledaj ovu dječicu: ona su čistila Tešanjku u onim krivinama! Ne znam je li ko od vas opet bio…..

Pogledaj Emira, Adnana i Sanjina – sa mnom počistili od PET flaša ono proširenje kod žepačkog tunela, preko 300 flaša je otišlo u Huso Hodžić. ŽEPAČKIH FLAŠA!!!! I slao mail sa slikama načelniku Žepča ne da mi da priznanje, već da NEŠTO URADE!! I ako pratiš ili se voziš: URADILI SU!!!!!

Ili ste i tada komentarisali, kao mnogi ćutolozi: Džaba kupe, prva kiša i opet će nanijeti!!! A k… da mrdnu da se nešti uradi. Vjeruj da ja imam takvih mali milion, sve znaju kako bi trebalo ali kada javno ili kada bi oni trebali e – maca pojede i ruke i jezik…

Poslije akcije pričam sa rajom sa Tešanjke, Novog Sela, Medakova.. .zašto se nisu oni uključili? Kažu: to i dođe od vas????? Od mene? Najmanje… Ali hele nejse, progutam i to.

Ja jesam dobio priznanje i meni je to veliko da neko primjeti. Evo i ovdje moram haman reći javno: NISAM ČLAN NITI JEDNE PARTIJE/STRANKE! I priznanje nisam dobio na lijepe oči ili što sam član partije.

Lična promocija nije bila, za sebe to mogu reći.

Ako si imalo pratila/o i malo pročitaj ja već duže vrijeme radim na akciji prikupljanje PET ambalaže. Ideja je moja, ja sam krenuo sam samcat i došao do sistemskog rješenja. Da nije bilo načelnika i Eko mladih ne bi bilo ništa!

Cijela BiH piše pozitivno o tome, nemoj sada reći i da i to je bez veze, a da te pitam: koliko sedmično odvezeš vreća PET ambalaže u koju školu??? Ja redovno sedmično najmanje tri vreće nagnječenih ovih flaša. I za sebe ne mislim da sam lud. Nije me stid pronijeti ni kroz po Čaršije flaše, jer svi znaju kada idem do mame u zgradu i ostave mi pred vratima flaše…

Čak sam htio da pomognem i Gimnaziji zato što mi je stariji sin krenuo u tu školu ali odustao, znaš kako kaže u Gori vatra: POMOGNI I TI MENI  DA JA POMOGNEM TEBI!!!

Ako direktor i nastavno osoblje ne shvataju cilj ove akcije, šta im ja mogu.

A eto ti pokreni da se to počisti eto i mene i Zoraida, i Edine, i Huseina i mojih prijatelja, nas nije sramota i nije nam svjedeno.

Prošle godine na Sajmu dolaze Slovenci i čestitaju, zato što su bili 20 dana prije Sajma i ja im rekao da će biti akcija i da ćemo pokušati malo ovu rijeku dovesti u red.. I uspjeli smo, koliko toliko. A ti, ne znam jesi li igdje dala doprinos u ovome svemu.

Malo pročitaj, kad budeš imala vremena (ako Nedim dozvoli link, pošto je drugi portal, heheh!):

http://tesanjweb.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1745&Itemid=140

http://tesanjweb.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2514&Itemid=163

http://tesanjweb.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2590&Itemid=140

 

Ove filmiće što su išli na TV neću da linkujem, pronađi. I nemoj onda pitati: zašto onda tebe nema na TV kad si organizovao, kao mnogi što me pitaju… Ja eto to ne radim radi TV i radi takvih kao ti što bi odmah na kakav forum i komentar pod kakvim nadimkom: Eto radi toga to i radi.

Ja ovo sve radim iz svog džepa, džabe. Kupujem vreće od sebe, svojom Lagunom ili Fiestom odvučem, poslije operem.. Ma imaš tamo već sve napisano i tako 3 godine…..

Ovo se nosi od kuće, hvala mojim roditeljima što su nas ovako vaspitali da i najmanji papirić ide u kantu. Tako i mi svoja dva sina i tako će i oni svoju djecu, akobogda!

I nadam se kada ovo pročitaš da nećeš imati više obraza ni da se javljaš. Ili hoćeš pošto nadimak može sve pojesti! Iza nadimka mogu svašta.

Priznanje nisam dobio samo radi ovoga, evo ovaj dio kroz Mazurevac ispod toplovoda, ja sam to od Hakije tražio, pa preko Sejde i Huskića .. I niko… Imam za sve ovo dokaze…

Sad kad je krenulo, odmah kontra! Padaće kamenje, ko će to održavati… Kamenje će padati, baš kao što su i kante za smeće razvaljenje, nisam ih ja razvalio, zna se opet ko ide pješke naveče…..Ali postavićemo i druge pa će valjda ti skontati da je za dobro svih nas. E tako i ovdje, čistićemo i kamenje, ali će slika biti puno ljepše.

Predložio sam i ove bankine, pa slikao rupe pokraj cesta, pa ležeći policajci, pa oznake za Tešanj, pa……. Jeste, kada gledaš sada često se pojavljuje moje ime, ali nisam ja kriv, ja smijem i želim da moj Tešanj bude grad u kojemu će gost osjećati kao na drugoj planeti, da meni na kraju bude godra, da jednostavno – uživam……

Znamo se diviti Vodicama, Opatiji, Rovinju…. pa i oni su napadali svoje načelnike. Zlatko Kramarić je sam čistio Dravu….. u Sloveniji za dan planete Zemlje (eto sada će u petak) izađe 10% stanovništva – kod nas u Tešnju prošle godine 120 entuzijasta, volontera, i ČISTE! A mi im se divimo kako su čisti!

I molim i ostale, da načelnika općine gledaju ne kao Fuada Šišića, već kao INSTITUCIJU i mora se priznati da imamo najboljeg načelniak u BiH. Po rezultatima se mora priznati. Što je on iz koje stranke, vjeruj da ja nisam opterećen s tim. To je tvoj/vaš problem, dokle god budemo tako gledali na ove akcije – biće nam ovako.

Vjeruj da sam mailove slao najmanje 40 načelnika u Federaciji i NIKO da se javi, da odgovori, da kaže nešto……Imam i mailove u sentu, sačuvane pa ako ko želi mogu i to pokazati.

Evo ako treba da idem i dalje, koga  sam sve molio kumio da mi pomogne oko ove akcije i javili se EKO MLADI! Sad odmah svi: SDA! Šta mene briga je li SDA ili SDP, meni je srce veliko da je akcija uspjela i da traje i dalje, i da je uklonjeno preko MILION flaša!!!

I zato prvo nešto uradi, učestvuj… Evo ja sam predložio da se u onim izbornim komisijama prvo izaberu osobe koje su učestvovale u nekoj akciji, volonterskom radu, kada je uzeti stoju onda može, kada je dati gradu e onda – nije to njihov nivo! Kažu mi da je za to potreban neki Zakon, pisao CIK-i, pa ćemo vidjeti. Ali evo stipendije dobije ko ima neke akcije, bio dobrovoljni davalac krvi ali dajte pokažite i društvenu odgovornost, dadnite nešto gradu, nemojte ovako, iza nadimaka da komentarišete i što valja i što ne valja.

Samo opet ponavljam, ne pripadam niti jednoj stranci/partiji, mada mi je socijaldemokratija u krvi, ali o tome možemo nekad na drugom mjestu. Nisam čest na izborima, valjda čekam te otvorene liste, kažu problem u brojanju. Kada im kažem da Lutrija i ovo Bingo kad je u roku 10 sekundi pronađu dobitnika onda ušute. Dajte mi da mogu izabrati iz svake stranke po nekoga, makar na općinskim izborima, gdje se svi međusobno poznajemo.

 

E sada drugi komentar, mada ima se već dosta toga napsinaog gore u tesktu…….

Anarhija kaže:

7. April 2011. u 08:10

“Udruženje građana „Stari grad“ Tešanj – Uspješno partnerstvo sa općinskom administracijom održavanjem i uvođenjem novih sadržaja na Starom gradu, kao i uopće aktivnostima na obogaćivanju kulturnih sadržaja u gradu Tešnju”.

Bruka i sramota…
Zahvalnica za uvođenje novih sadržaja na Starom gradu? Je li se misli možda na uvođenje naplate ulaznica i posao za ljude koji su već u radnom odnosu?
Zahvalnica za obogaćivanje kulturnih sadržaja ? Da li se možda misli na koncert grupe „FORMULA IV“ koji je zbog „velikog interesovanja“ održan u ljetnoj bašti?…. Svaka im čast, treba im dati „ključeve grada“…

 

Pitanje: koju kartu godišnju imaš za ulaz na Gradinu???

Da li uopće znaš da postoje te karte?

Zoraid je LEGENDA! Hajde onda ti jarane radi džaba, evo u nedjelju im se pokvarila kosilica, zove Zoraid da mu kažem kome će odnijeti da se popravi. Može li se džaba popraviti?  Samo u zadnjih 30 dana on, Nećko i Nećkov sin preko 620 flaša pokupili, ja odnio – čistačice potvrdile broji i donirano III 1 OŠ Huso Hodžić! Provjeri ako sumnjaš.

 

Pošto sam sa Zoraidom od malih nogu, i evo već smo u srednjim godinama, zajedno preko 100 godina a nije nas smetalo da PRVI doćek Nove godine u Tešnju, nas dvojica lijepimo plakate.. .Doduše, naučeni iz prošlih vremena, doduše za PRVE DEMOKRATSKE izbore on lijepio za Reformiste ja za SKJ SDP BiH (ili kako li već)…

Evo imaš tamo kod Zoketa i pristupnicu, pa od 10 do 1000.00 KM, pa se učlani. Na koga si majke ti mislio kada napisa. … za ljude koji us već u radnom odnosu?….. Ako si mislio na Zoraida, profulao si jarane baš i kao za ovu dvojicu…

Evo u nedjelju, hajde ti dođi i odradi jednu osmicu, naplaćuj karte, prezentuj Tešanj, pričaj o Gradini. Svi i ovdje znate šta treba, a niko k…. da mrdne…

Fromula 4 bila, e sad je li bruka Zoraidova ili naša što nas bi toliko malo??? Znaš li gdje su ljudi spavali? Nisu u hotelu, došli su radi Zoraida i kod njega u njegovoj kući spavali, a došli drito iz Holandije….

Irina – 18 karata….

“Strets festival”grupe iz Holandije i Belgije, i još 5 naših, što kaže Neđo na bini je bilo 30 gitara,više gitara nego ljudi!

E jest bio  Nenormalni Balašević i valjda raja neupućena pa došlo preko 1000 duša, vjeruj da je možda 124 znalo da to nije onaj PRAVI BALAŠEVIĆ! (slušao komentare u toku koncerta i poslije, op.a. Š.T.).

Festival folklora – jedva 250 ljudi u onoj Sali.

Evo ja sam rekao Zoketu da meni da 50 karti ovih godišnjih pa ću ja prodavati, naći ću 50 ljudi koji će MORATI kupiti. Prošle godine dolazila dijaspora. Koga god sam pitao je li se peo na Gradinu kažu da nisu još, nemaju vremena… Jeste li kupili kartu, 10 KM!!!!! A odu u Lunu na Draganu Mirković, potrefilo se…..

E sad Zoraid napada malo privrednike, uzeće slobodan dan sa posla, i na Sajam u četvrtak. Plan: koncert Halida Bešlića, predstava EZ, likovna kolonija, koncert rock mjuze – njemački rock sedamdesetih….. Pa da vidimo privrednike hoće li malo poduprijeti…. Ovo što se dobije od Općine ne može pokriti ove troškove, zato trebaju i karte. Bunio se vlasnik kafića što se naplati karta onome ko želi popiti kafu kod njega! Pa čovječe odeš na Stradun nisi ni primjetio da je kafa 20 kuna ili 5.5 KM! I još platiš i 50 Kn kartu, ne smiješ ni pitati zašto???

Kafa na Gradini nije obična kafa, pa i do kafića moraš proći kroz čisto, neko to mora održavati. Pa i kad skupiš smeće moraš u vreću, a vreću moraš kupiti, je l’ da? Ko će održavati WC??? Vlasnik kafića ili ovo osbolje?

Ja predlažem da dovede Janu ili Cecu da probamo sa GAĆICAMA, e onda bi bilo sigurno preko 5000 ljudi,  ali bi bilo i PET ambalaže, ali pored kanti……Možda i Ekrema Jevrovića, čovjek namamio više ljudi u Holiwood (prepun Holiwood!) no prošle godine Mostar Sevdah Union kada je oboren rekord – 6 prodanih karata i koncert nije ni održan!!!!

Dakle ni sa ovim komentarom nisi potrefio, lično znam Zoraida i znam šta radi i mislim da je nepošteno ovako iza nadimka opet se javiti….

Bruka i sramota je na tebe….

Toliko od mene, a očekujem reakcije i na ovaj tekst. JA sam morao reagovati, jer ne mogu dopustiti da neko omalovažava sve što se radi, što se pokušava raditi a da sjediš i ne uključuješ se. Ko me zna – zna da ja prvo AKCIJA pa onda… Baš  kao neki dan što sam čuo da su NEKI sjeli i žele da pišu o PET ambalaži, pa im jedan moj prijatelj rekao: ja ne bih dok je njega živa! I bolje im je da ne pišu, ak one učestvuju!

 

Šefket Turalić

O Tesanj Net

14 0 komentara

  1. Ev ja ću prvi.

    Uvijek mi je bio interesantan vaš entuzijazam. Malo je takvih ljudi i ovo što radite je za svaku pohvalu.

    E sad, tokom godina i kroz sve što šte prolazili ste valjda shvatili kakvih osoba ima i da od takvih možete očekivati sve i svašta.

    Na netu si prisutan već godinama i uvijek te iznenade bezvezni komentari.

    Mani se anonimusa i neotesane balavurdije.Oni će prije ili kasnije biti dovedeni u red.
    Ako ništa, putem restriktivnih zakona.

    Ideje Ekovizije je dobra ali je šta kad “govedo” pročita tabelu “čuvajmo okolinu”? Misliš da neće bacati to što se vašom inicijativom skuplja.

    Za bosance je bolje postavljati tabele tipa: “STOKO, NE BACAJ SMEĆE”.

    Sigurno će biti efektnije mada je pravi način strogo kažnjavati.

  2. Hvala na podršci. Kažu mi da se ne obazirem na ovakve komentare, jer ne zaslužuju. Mene boli kad neko ovako može da napiše, hajde neka ima jaja pa neka kaže ko je i šta je uradio.
    Ja nemam oraha u džepovima, za ljeljke ne znam, ali ko me imalo poznaje zna da su mi namjere iskrene i čiste.
    tešan jzaslužuje da bude čist, kad je već lijep. Je li tako?

  3. Poštovani asministratore,

    puno je nas koji smo utočiste našli na tesanj.net, i pobjegli od maltretiranja, na tesanjweb.com, od potpisnika ovih gore redaka.
    Cijenjenog gospodina, kojeg uvažavam po naporima koje čini na polju ekologije, molim da se konektuje na stranicu Općine Tešanj i nek hvali Načelnika koliko mu volja, te nek između sebe, na stranici Općine, razmjenjuju pohvale jedan o drugom koliko im volja.
    I na kraju, nisu svi povlašteni da se punim imenom i prezimenom potpisuju, a da za to ne snose posljedice…

  4. E opet papak i to best! Biće ono the best of papak… evo ja sam ovdje zamolio Nedima da objavi ovaj tekst, a radi takvih sam se ja i povukao sa ove stranice, jer je objavljna vijest na koju su ovo dvoje komenarisali.
    A ti baš kao onaj moj konjludi, sada i domaći, nađeš baš ono što tebi odgovara. Ne znam jesi li sve porčitao ili tražio samo gdje pominjem načelnika. evo i tebi kažem ja ne moram ni u jednu partiju, još.. Imam lijep i posoa, a i privatno mogu sebi još zaraditi, nije mi mrsko onda i ovako da dobrovoljno odradim.
    Hajde što men ako sam ja razlog tvog odlaska sa tesanjweb.com, zašto onda evo ti ne braniš Zoraida. Njega sigurno znaš pa reci jesam li ja šta tušio raju kada sam njega branio.
    Nemam ja privilegiju da smijem sa imenom i prezimenom, ko me zna pitaj ga o meni.
    Ja sam jarane i Hakiji Užičaninu, doduše tada se pisalo, nije bilo interneta, pa i dvojic načelnika poslije njega pisao, predlagao, želio da moj grad počne da liči na nešto. Nisu imali sluha.
    Eto neću pominjati ime ovoga, ali ako ti 1000 ljudi kaže da si dostigao zavidan nivo čistoće onda moraš reći RESPECT, bez obzira iz koje partije dolazi.
    Nisi komentarisao recimo akciju PET, cijela BiH skida kapu, raspituju se kako i na koji način, a ti o tome ništa ili ti fakat milion flaša ne znači ništa.
    Nisam narcis, za raju sam 1000% i derneka i zahebancije. Hvala bogu pa mogu i ovako, ne moram nikoga moliti da me zaposli, da mi zaposli koga…
    I zamolio bih fakat ovakve poput papka i to besta da sve pročita, valjda imam i ja pravo da se branim kada neko prozove i kaže da u Šijama nema smeća jer Zoka i ja smo u čistili…

  5. eto, opet si ušao u bespotrebnu raspravu.

    kome se moraš pravdati??
    i za šta?
    zato što ste volonteri za dobrobit svih?

    nek se j… ionako nisu ništa drugo zaslužili da im se kaže.

  6. Ne pravdam se nikome. Od svega što ja napisah u svoju odbranu, ovaj papak i to best, našao da ja hvalim načelnika!
    Najgore što ne čitaju: INSTITUCIJA!!! Ja sam pohvalio rad INSTITUCIJE, a sada ako papku i to bestu, nešto ne štima oko imena i prezimena neka negdje kaže.
    Kaže meni jedan iz MZ Tešanj, a znaš da sam i tu 13 godina tražio da se napravi put između onih zgrada (pa neki iz MZ – SDP i SDA, sreća po jedan bili protiv, ali ovaj iz SDA kad je vidio o čemu se radi i da je načelnik aminovao odmah se i predomislio, a ovaj iz SDP jadnik mislio da mi stanari treba da napravimo put, (da ovo nije zelena površina koju sam ja uzgred održavao, kao oni u Simetralama, napravili od sebe parkić, čestitam, ali im oko zgrada ipak DRUŠTVO DALO ASFALT!), da te vidi tvoj otac (misleći što je 50 godina bio u SKJ/SDP) on bi se u grobu prevrnuo…
    Ne prođe ni 7 dana od izbora i te konstatacije, SDP ide u platformu sa SDA!?!??!? Rekoh ja njemu: DA MOJ OTAC MOŽE ĆUTI ON BI SADA DOLE HLIKOPTER BIO!!!!
    Krivo mi samo što svi ćute, hajde 1000 nas neka kupi ove karte za Gradinu i eto 10 000.00 KM, a to je dnevna karta 0.03 KM!!!
    I od svega papakbest nađe da ja hvalim načelnika?!?!
    Naravno ovo dvoje almazaga i alterantiva, zakuhali i sad nemaju šta ni reći. A meni majke mi mile niko ne pomaže, sem….
    Tebi jarane hvala ili jaranice, hebi ga kad ste iza tih nadimaka, pa ne znam s kime….

  7. Neki jednostavno ne vide ili nece da vide necije napore da Tesanj lici na nesto. Mnogi bi htjeli da smo mi jos uvijek kasaba koja je zaostala u svim pogledima. Postavili se semafori, mnogi su rekli j.bo semafore stvaraju guzvu. Postavili se lezeci policajci kod skole pa i oni nekom smetaju, uzgred receno interesuje me zasto ih nisu vratili poslije 15.04., proslo je zimsko odrzavanje puteva. Masa je primjera da pojedinci “ruse” sve ono sto se lijepo dogodilo nasoj carsiji. I meni su Sefketova “maltretiranja” na pocetku bila malo cudna i sam sam se pitao “o cemu ovaj” ali sam vidio da covjek ima prije svega volje a i ideja da nesto uradi za svoj grad da bi on licio na nesto. Ako se mi sami necemo boriti da Tesanj lici na nesto pa nece ni onaj iz XY mjesta organizovati nikakve akcije ili traziti neke stvari za nas. Njega Tesanj ne zanima.

    I jos na kraju bih rekao, a to sam rekao i Nedimu, da je ova stranica otisla u …

  8. Dedo hvala na podršci…Ja majke mi mile ne idem toliko na ovu stranicu, naletim i sad kad su mi javili i pročitoa ova dva prva komentara morao sam…. Sad naravno nema tih, prozovu kao nema smeća u Šijama i da smo se išli slikati!!! I to je direktno meni upućeno, a ovaj napao Zoraida a da nije njega i njegovih Gradina bi i sad smrdila na mokraću…
    Ležeći – ne znam ni ja što ih ne postavljaju, raspitaćemo se.
    Idemo mi dalje…

  9. Hvala Dedo za komentar…

    Ja se barem trudim da stranica opstane.
    Ko zeli pomoci, bujrum.

    “Neki jednostavno ne vide ili nece da vide necije napore da Tesanj lici na nesto”

    Pozdrav,
    Nedim

  10. Pa zasto sad to, ko eto sad sramota zavirit na ovu stranicu, ja svaki dan zavirim i vidim sta ima i pored ove na opcinsku malo na tesanjweb i tako.
    Ova mi je draga zato sto mogu bas da dam komentar i to anonimni.
    Bilo bi lijepo da i opcinska stranica ima mogucnost da ljudi komentarisu i da daju svoje prijedloge pa makar javnost nevidila sta se pise u komentarima nego admini nek citaju i prenose po silnim službama.
    Sefkete, podrska i od mene i cestitka za:
    – volonterski rad pri cistenju nam okolisa- tim ste pokazali: 1. mladima kako se odazvati akciji, a ne nasi mladi kukakju kod kuce nema posla i opcina za njih ne otvara radna mjesta.
    2. Pokazali ste, već po koji put, vasim SDPovcima da treba podrzat dobru akciju i ideju , pa makar ona dolazila i od nacelnika.
    Bilo bi lijepo da covjek kao sto ste Vi bude sutra nacelnik, jer radite i trazite rad, jest da bi i vi sigurno ostali bez zdravlja za 4god jer uistinu nije lahko i zahvalno tu funkciju uzivati.

    Kamere nek nam stave i pored policajaca…

  11. Hvala TEŠNJAK, a možeš zamisliti kako je meni i čitati i lijepo i ružno kada se neko krije iza nadimaka. Znam da će svi reći da je tako na forumu, znam, ali ako se prenese vijest o dodjeli priznanja, pa neko anoniman to sve onako kao ovo dvoje oblate, normalno da ću reagovati. Ja sam priznanje a i Zoraid naravno ispred Udruženja dobili, mislim zasluženo. Misliš li fakat da bi Gradina onako “miruhom mirisala” da nije ekipe ili bi se sramotio, dovodio goste i pazio na “mine”…. Ne dam da ovo neko blati, lako je od kuće, lako je tračati, pričati, predlagati ali u kući. Ova prva reče za igralište i neki pijesak?!? Pa eto šta uradi da to ili prijavi ili skloni ili… Nego kaže: “slikate se po Šijama” i gorama…. Ja još sebi ne mogu doći da je NEKA BUDALA mogla dvije vreće pelena, ne baciti pored puta – već sigurno izaći i nositi nekih 40-50 metara i ostaviti za bukvu u šumi?!?
    Mene nije sramota doći na ovu stranicu, samo nisam kao ranije, ali sad moram jer sam prozvan.
    E sad TEŠNJAK u 2. ….vasim SDPovcima…. Gjde si mogao skontati da sam ja SDP?!??! Ja sam napisao da mi je najbliža socijaldemokratija, a bio sam član SKJ SDP BiH kao mnogi koji su izašli na one prve DEMOKRATSKE.
    Ja stalno ponavljam: jesam za SDP ali sa drugim rukovodstvom! I smijem to reći i javno, eto imam tu privilegiju što reče jedan od nadimaka.
    I od tada nisam nigdje, tj. jesam za TEŠANJ. Na izbore, rekao sam da rijetko i izlazim, dok se to još malo POBOLJŠA, i kvalitet onih što se kandiduju i sistem brojanja i glasanja i izbor onih što prebrojavaju poslije kada se zatvore glasčka mjesta (i svaki put isti, i svaki put slušam istu, šuplju, priču: ne bih ja, ali eto traže iz stranke/partije od mene, naporno je to.. a onda maznu stoju za 2 sata!!). Zato mrzim one šuplje komenatare: zato nam je tako – ne izlazi se na izbore, ne mjenja se ništa… Ja eto ne izlazim ali pokušavam da mjenjam, barem u svojoj sredini. Što kaže Zoraid te subote kada su Šije pale, a ova alamzaga gledala igralište, da je izašao svaki peti intelektualac u Tešnju i odvojio po sat i po…. Neka, ja mislim da je ovako ispravno, drugi misle da je njihov način ispravan, OK, ali ne dozvoljavam da neko da sebi pravo da proziva i kad valja i kad ne valja. AKCIJA, PRIMJER – ko me zna, zna o čemu i kako ja to.
    KO HOĆE NAĐE NAČIN – KO NEĆE NAĐE RAZLOG!
    Eto neki dan na jednom seminaru pa mi ova pravo simpatična, ali odgovara našem podneblju, trenutno.
    Hvala za ovo oko načelnika, ne bih radije a i predlagao sam da se toj FUNKCIJI a ne Fuadu Šišiću, pa ko god dolazio dodijeli beneficiran radni staž! Mislim da nije lako biti načelnik sa NAMA ovakvima. Nemam želju, jer ne bih mogao da ne reagujem na ovakve nebuloze, a to političari jednostavno i ne primjete.
    I danas radim puno, ono što volim raditi me ispunjava i nije mi teško. Tražim i od drugih da rade, meni u životu nije servirano kao mnogima. Radio sam sve i svašta u životu (čistio snijeg po Sarajevu preko studenstkog servisa, unosio ćumur gazdaricama i gazdama po Sarajevu (jednom i sa nogom u gipsu, izvrnuo zglob), da – i švercovao iz Beča kozmetiku (e sad će po meni da nisam porez plaćao, ali ja kažem da je to moj doprinos u rušenju one države kao mnogi drugi koji maznuše milione i destabilizirali su onu državu toliko da je morala upasti, radio kao kelner u kafićima…) ali NIKAD se nisam žicao za cigaru ili pivu. Nisam nikad gledao da je neko kriv što JA NEMAM, nego tražio način da se izvučem iz situacije, jer sreću TI sebi biraš. Ja svako jutro kažem: Horan sam, i danas je lijep dan!
    I stalno mi lijepo, veselo.. pa makar i kiša po cijeli dan padala.
    Kamere i ako se postave ako će kao ove u Šijama i Žepču, nema od toga ništa jer one koliko sam ja testirao, fataju samo na onom dijelu gdje je obilježeno katranom!
    I sretan sutrašnji praznik – Dan planete Zemlje…

  12. Sto se tice tebe i tvoga angazmana na ovoj stranici i uopste na tome da se stranica redovno azurira, da na nesto lici, da se imamo sa cime pohvaliti (da imamo stranicu koja se ured svaki dan azurira a ne kao neke opcine svaki mjesec dana) tu nemam zamjerke i samo ti mogu reci CESTITAM.

    pozz

  13. Al komentatori su uglavnom omladina i zašto uopšte obraćati pažnju.

    Iako je možda bolje ovako da reagujemo svi na njihove te nebuloze.

    Sad, sve te akcije izgledaju kao mali nebitni potezi ali uključivanje osnovnih škola i učenika je odličan potez.
    Upravo angažovanje tog potencijala je prava stvar za budućnost.
    Od čiste sredine se počinje.

    Ono što meni smeta su nekakve asocijacije mladih, omladinske organizacije koje ne rade ništa nego palamude o visokoj politici umjesto da malo spuste glave i da vide okolinu u kojoj žive.

    Valjda će vaš angažman i oko ekologije i oko ostalih akcija nekad uticati na takve.

  14. Bravo priajtelju, o tome mi moramo voditi računa.
    Vidiš ja redovno pratim ovu akciju i signaliziram, nije mi niko dao zadatak niti pravo, kada neka škola zapne.. Pa Adnan onda sastanak pa to nekako opet malo krene.
    Ali ide.
    Ja sam javno prozvao i direktore srednjih škola i ovako i kroz moja pisanja, oni ovome ne pridaju dovoljno pažnje. A zašto ja to njih? Pa evo moj stariji sin koji je sa mnom počistio pola Tešnja došao u Gimnaziju i nema podršku!!!! Tu djecu kao stid, a okolo škole prljavo, užas!!! Mi smo kao učenici to čistili, ne znam u čemu je kvaka da sada to ne rade, pa ne przni im neko sa strane. Gledam kada prolazim kroz Park, dejvojke srednjoškolke sjede i jedu, neka i nije zabranjeno. Ali, ja se vratim iz bašte, njih nema ali zato sve one kese i vreće iz pekare Centar ispod klupa i po parku?!?! Subota ujutro eto dođite pa provjerite – isto… Je li se može o tome pričati u školi? Gdje smo to se pogubili? Porodica, vaspitanje, moral, zavid….
    Evo sinoć gledam tribina sutra povodom Dana planete Zemlje, super, čitam uvaženi profesor Aleksandar Knežević (ko može neka dođe, ima tip zanimljivu priču, ja neću moći pošto sutra moram u Goražde), nazovem Adnana da mu čestitam, kad nije on organizator. Sada ima i drugo udruženje ili stranka Eko pokret zeleni Tešanj?!?! Ko su sad ovi? Ima li ko kakve informacije, program, akciju, rezultate? Mene interesuje da vidim šta oni misle po pitanju ekologije, da ne bude kao ovaj moj pajdo iz SDP-a kad sam ga pitao gdje je on na akciji čišćenja, kaže: mi ćemo posebno organizovati akciju?!??! Rekoh: je li to sada i stranački postalo pa će SDA kupiti sve što je zeleno, SDP sve što je crveno, SZBiH sve što je žuto-plavo, BPS sve što je prljavo – bordo ili kakva je ono već boja….
    Drago je meni da ima i tip top i tešnjak i dedo na ovoj stranici.
    A vidiš, ono dvoje što su zakuhali sada ni pod nadimkom ne smiju da se jave. Valjda vidjeli da su pogriješili, ali eto ja im mogu oprostiti, ljudski je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *