Zahvalnice povodom 4. aprila

Povodom općinskog praznika 4. aprila – Dana otpora fašizmu, danas je u Sali Općinskog vijeća Tešanj održana svečana dodjela Zahvalnica Općinskog načelnika zaslužnim subjektima i građanima. Zahvalnice su dobili:

1.      Koordinacija boračkih udruženja – Uspješna koordinacija između udruženja boračkih organizacija od posebnog interesa za Općinu Tešanj. Iako ni na jednom nivou nema horizontalne formalne koordinacije između temeljnih boračkih udruženja u Tešnju – na nivou općinskih organizacija JOB-a, Udruženja šehidskih porodica i porodica poginulih boraca, Udruženja RVI i Udruženja dobitnika najvećih ratnih prizanja formirana je koordinacija između ovih udruženja koja usaglašava stavove i jedinstveno nastupa.

2.      Udruženje privrednika „Biznis Centar“ Jelah-Tešanj – Općinska administracija u privrednicima općine Tešanj ima pouzdanog partnera, a Udruženje privrednika se razvija u ozbiljnog predstavnika ovog sektora u dijalogu sa lokalnom upravom. Tešanjski sajam je prerastao u tradiciju, a najveće zasluge pripadaju ovom udruženju.

3.      JU „Opća biblioteka“ Tešanj – Ove godine obilježava 65 godina postojanja. Posljednjih godina je utemeljena Konferencija bibliotekara BiH u Tešnju u organizaciji Opće biblioteke, a uspješno su vođene promotivne kampanje knjige kao i unapređenje za korisnike usluga.

4.      Kulturno-umjetničko društvo „Izudin Mulabećirović Izo“ Jelah – Ove godine obilježava 60 godina svoga djelovanja. Jedan je od glavnih promotora kulturnog nasljeđa ovih prostora i domaćin mnogim događajima, a posebno manifestacije “Jelaško ljeto”.

5.      Emina Ajanović, direktorica JU “ Sportsko-rekreacioni centar“ – Uspješno vođenje javne ustanove, Sportsko-rekreacioni centar ima punu samoodrživost, već nekoliko godina investira u nove sadržaje i ulaže velike napore u okolinski aspekt.

6.      Dževad Bekrić – Uspješan dugogodišnji rad kao sekretar mjesne zajednice Tešanjka.

7.      Salih Beganović – Uspješan dugogodišnji rad kao sekretar mjesne zajednice Medakovo.

8.      „AS“ Jelah – Dugogodišnji uspješan razvoj poduzetništva, stalni rast broja uposlenih i proširenje biznisa na različita područja. Posljednja kupovina većinskog paketa dionica poznatog brenda “VISPAK” Visoko samo je potvrda uspješnog poduzetnog duha u ovoj tešanjskoj firmi. Firma “AS” sudjeluje u mnogim projektima podrške lokalnoj zajednici i šire.

9.      „HIFA OIL“ Tešanj – Dugogodišnji uspješan razvoj poduzetništva u izuzetno konkurentnoj i zahtjevnoj oblasti – promet energentima. “HIFA-OIL” je u periodu od deset godina postala i razvila se u najjačeg uvoznika i distributera nafte i naftnih derivata u BiH i postala prepoznatljiv partner u zemljama okruženja i dobar promotor poduzetnog duha tešanjske općine. Aktivno sudjeluje u mnogim projektima lokalne zajednice.

10.  Udruženje građana „Stari grad“ Tešanj – Uspješno partnerstvo sa općinskom administracijom održavanjem i uvođenjem novih sadržaja na Starom gradu, kao i uopće aktivnostima na obogaćivanju kulturnih sadržaja u gradu Tešnju.

11.  Fondacija “MOZAIK” – Dugogodišnja uspješna saradnja i podrška Općini Tešanj u različitim područjima, posebno u području podrške mladima i kulturno-historijskog naslijeđa.

12.  Šefket Turalić – Neumoran i dosljedan primjer angažovanosti sa pozicije građanina na okolinskoj zaštiti i poštivanju reda uopće, ukratko kazano: “Primjer dobre prakse”.

Inače, 4. april – Dan otpora fašizmu obilježava se kao sjećanje na početke otpora agresiji na BiH 1992-1995. godina, kao i sve značajnije događaje u ovom periodu, ali i iz ranije historije vezane za otpor ovog kraja fašizmu.

O Press Opcine

2 0 komentara

  1. Ekolozi, slikate se po Šijama koje su daleko čišće i zdravije od samog nam grada. Ali u šijama je štetiniji i “čik” od cigarete…
    Zašto niste niti jednu fotografiju napravili na gimnazijalskom, u po grada? I ako su entuzijasti i zaljubljenici u košarku postavili nove table i koševe na centru se nalazi pijesak i mješa se beton…mora da je beton ekološki…
    Ipak je u pitanju lična promocija pojedinaca, zaslužili ste nagrade!

  2. “Udruženje građana „Stari grad“ Tešanj – Uspješno partnerstvo sa općinskom administracijom održavanjem i uvođenjem novih sadržaja na Starom gradu, kao i uopće aktivnostima na obogaćivanju kulturnih sadržaja u gradu Tešnju”.

    Bruka i sramota…
    Zahvalnica za uvođenje novih sadržaja na Starom gradu? Je li se misli možda na uvođenje naplate ulaznica i posao za ljude koji su već u radnom odnosu?
    Zahvalnica za obogaćivanje kulturnih sadržaja ? Da li se možda misli na koncert grupe „FORMULA IV“ koji je zbog „velikog interesovanja“ održan u ljetnoj bašti?…. Svaka im čast, treba im dati „ključeve grada“…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *