SDA Tešanj odbio zaključak da se stane u kraj stranačkom i rodbinskom zapošljavanju

Općina Tešanj

Općina Tešanj

Tešanjski SDA mjesecima pokušava javnost općine Tešanj i Bosne i Hercegovine ubjediti da su drugačiji od svoje centrale u Sarajevu, na čelu sa Bakirom Izetbegović.

Da se radi o istom „paru opanaka“ najbolje se to vidjelo na jučer održanoj 41. sjednici OV Tešanj na kojoj su na Dnevnom redu bile Informacije o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova za 2015. godinu, čiji je osnivač Općina Tešanj.

Vijećnici SDP-a su, kao i većina vijećnika iz drugih stranaka, istakli pozitivne trendove na prostoru općine Tešanj, ali su naravno, vijećnici SDP-a, ukazali i na pojave koje treba otkloniti kako bi kvalitet usluga JU i JP bio na višem nivou, a na zadovoljstvo svih građana općine Tešanj.

Vijećnici SDP-a su istakli da su JU i JP na prostoru općine Tešanj pod velikim političkim pristiskom vladajuće SDA, te da se stiče dojam da iste, veoma često, posluju pod velikim političkim pristiskom, što dovodi do brojnih afera, pogotovo kada su izbori direktora u pitanja, a kada JU i JP na sudskim sporovima gube na desetine hiljada KM, a da za to niko ne snosi odgovornost.

Tokom rasprave Klub vijećnika SDP-a je, pored ostalih zaključaka, predložio i zaključak:

„Zapošljavanje u JU i JP provoditi na maksimalno transparentan način (konkurs, kriteriji, transparentnost) i  onemogućiti stranačko i rodbinsko zapošljavanje.“

Mislili smo da predloženi zaključak doprinosi stvaranju još boljeg ambijenta na prostoru općine Tešanj i da će dobiti jednoglasnu podršku OV Tešanj.

Nažalost, vladajuća SDA je, bez valjanih razloga, odbila predloženi zaključak.

Ovim je SDA Tešanj pokazala du su prepiske između predsjednika SDA Tešanj i predsjednika  SDA BiH http://source.ba/clanak/Adna/404104/Mehmedovic–Za-bilo-kakav-posao-vam-treba-veza-u-SDA-Trebali-su-odustati-ili-Bakir-ili-njegova-supruga čista farsa i igra za široke narodne mase, te vjerujemo da će građani to prepoznati.

 

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *