Čestitka povodom nove školske godine

Hundur Muhamed

Dragi učenici, nastavnici, direktori i roditelji, školska godina 2016/2017. počinje prvim školskim zvonom u četvrtak 1. septembra 2016. godine.

Posebnu dobrodošlicu u školske klupe želim prvačićima jer ovim započinje važan dio njihovog djetinstva u uvjerenju da je znanje i obrazovanje najvažnije za sretnu budućnost.

Ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola želim da svoje školsko vrijeme provedu u kreativnosti i radu, prijateljstvu i uzajamnom prihvaćanju, uz učitelje, nastavnike i profesore koji će im, zajedno uz roditelje, biti istinska podrška u učenju.

Cijenjeni prosvjetni radnici, vi imate jednu od najljepših, najplemenitijh, ali i najodgovornijjh uloga u životu. Uvjeren sam da ćete učiniti sve, kao što ste to činili i do sada, da našoj mladosti, našim školarcima nova školska godina bude godina učenja i radosti.

S vama, dragi roditelji, dijelim sreću i ponos koji osjećate na ovaj dan, dan koji cijelog života grije dušu prijatnom toplinom.

U ime Komisije Fonda za unapređenje obrazovanja „Jasmin Smailbegović – Sisi“ i u svoje lično ime svima želim sretnu i uspješnu novu školsku godinu.

 

Predsjednik Komisije Fonda „Jasmin Smailbegović – Sisi“

Hundur Muhamed, dipl. pravnik

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *