Ostvarenje zacrtnaih Izbornih ciljeva u našoj lokalnoj zajednici moglo je biti bolje

Tešanj za sve nas

Tešanj za sve nas

Završeni su još jedni Lokalni izbori  u Bosni i Hercegovini, Izbori koji zavređuju analizu sa puno aspekta, raznih struka.

Općinska organizacija SDPBiH Tešanj želi, ovom prigodom, izraziti zadovoljstvo što su Izbori u našoj Općini organizovani i provedeni bezbjedno, uz, zanemarljive, sporadične incidente, na nekim biračkim mjestima.
Zahvaljujemo svim građanima na tome i posebne pohvale upućujemo građanima koji su shvatili svoju građansku dužnost, izašli na Izbore i time učestvovali u važnom događaju za Društvo i sebe kao pojedinca.

Građani, birači, koji nisu izašli na Izbore, iz bilo kojih razloga, sami su se odrekli da učestvuju u činu za koji su se ljudi borili kroz izgrdanju civilizacijskih vrijednosti. I danas u 21. stoljeću, mnogi se još bore za pravo glasa.

Oćinska organizacija SDPBiH Tešanj, posebno zahvaljuje svojim članovima, organizacijama i organima na zalaganju da građanima omoguće upoznavanje naših kandidata za OV Tešanj, kao i načela našeg političko-programskog koncepta djelovanja u lokalnoj zajednici i Bosni i Hercegovini.

Naše opredjeljenje da, zajedno sa još nekim političkim strankama, podržimo Nezavisnog kandidata za Načelnika Općine Tešanj je gesta kojom smo pokazali da nam nije stalo, samo do pozicije u vlasti, nego da nam je stalo do uspostave građanskog sistema vlasti, vlasti za sve nas, što smo i ispoštovali u našoj kampanji.

Kao učesnici na Izborima, svjesni smo da je ostvarenje zacrtnaih Izbornih ciljeva u našoj lokalnoj zajednici moglo biti bolje, ali smo zadovoljni sa uspjehom SDPBiH, što su građani počeli ponovo prepoznavati politiku i ideju socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini i dali svoj glas za ideju socijaldemokratije.

Naravno, Općinska organizacija SDPBiH Tešanj čestita svim učesnicima na Izborima u Općini Tešanj koji su dobili mandate, da uspješno izvrše svoju zadaću uz ličnu i porodičnu sreću u životu!

 

 

                                                                         Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

Opširnije na sdp-tesanj.org

O OO SDP Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *