Počinju građevinski radovi sklopu projekta “Jačanje uloge MZ u BiH”

U sklopu ovog projekta “Jačanje uloge mjesnih  zajednica (MZ) u  Bosni i Hercegovini (BiH)” općinu Tešanj su 02.12.2016.godine (petak) posjetili predstavnici UNDPa Dijana Šilić, terenski službenik i Nermina Klokić, ing, građevine (saradnik UNDP) te predstavnik  izvođača radova  firme Geo put Maglaj, isti su sa koordinatorom projekta ispred općine Tešanj izvršili obilazak projekata za koje su potpisani Ugovori i uvođenje u rad za projekte u 4 MZ, Kalošević, Miljanovci Lončari, Tešanjka i Jablanica. Radovi na ovim projektima počinju već 03.12.2016.godine a prvi realizovani bi trebao biti asfaltiranje puta OŠ-industrijska zona u MZ Kalošević. Vrijednost ugovorenih radova je 104.063,62 KM a finansirani su 70%  iz sredstava Projekta i 30 %  sredstava Općine Tešanj.

Početkom naredne sedmice očekuje se potpisivanje ugovora sa izvođačem za projekte u MZ Jelah i MZ Raduša.

 

Projekat  “Jačanje uloge mjesnih  zajednica (MZ) u  Bosni i Hercegovini (BiH)” je zajednička inicijativa Vlada Švicarske i Švedske, čija je vrijednost 14,5 miliona KM. U aktivnostima prve faze koja će trajati do sredine 2019. godine, učestvovat će 120 mjesnih zajednica i 20 JLS širom zemlje, čime će utjecati na poboljšanje kvalitete života 300.000 ljudi.

Inače, tokom naredne sedmice, u sklopu projekta “Jačanje uloge MZ u BiH”, planirane su  studijske posjete predstavnika Općine i mjesnih zajednica partnera u projektu, Švedskoj, Hrvatskoj i Srbiji a u cilju razmjene iskustava, dobrih praksi i proširenje saradnje.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *