Potpisan ugovor za gradnju bunara za eksploataciju vode za piće u Jelahu

Općinski načelnik Suad Huskić i Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDK Himzo Smajić, u prisustvu direktora JP RAD Tešanj Mirsada Šaranovića potpisali su danas ugovor za Izgradnju probno-eksploatacionog bunara za eksploataciju vode za piće u Jelahu. Radi se o realizaciji projekta iz Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2016. godinu.

 

Danas smo potpisali ugovor za gradnju novog bunara u Jelah polju, ukupne vrijednosti skoro 200.000 KM, od čega jednake iznose osiguravaju Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDK i JP RAD, Tešanj, dok je Općina Tešanj finansirala projektovanje i studiju, te rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

 

Sporazumom o zajedničkom učešću u realizaciji projekata iz Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2016. godinu, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK finansira i izgradnju sljedećih projekata na području općine Tešanj:

1.Izgradnja vodovoda Tepe-Hrvatinovići u iznosu od 66.616,22 KM,

2.Izgradnja vodovoda Raduša u iznosu od 111.855,56 KM,

3.Izgradnja preostalog dijela distributivnih cjevovoda i sekundarnog cjevovoda na vodovodu Medakovo-Trepče u iznosu od 160.000,00 KM (Općina 161.025,38 KM),

4.Izgradnja kanalizacije Šije u iznosu od 25.459,91 KM.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *