Vodovod Medakovo-Trepče

 

Općinski načelnik Suad Huskić i koordinator na projektu Vodovod Medakovo-Trepče Sabahudin Omerbašić održali su sastanak sa izvođačem radova, vlasnikom firme ŠF- inženjering d.o.o. Tuzla Fikretom Šahmanovićem i nadzorom Jasminom Obralićem iz firme IBIS d.o.o. Zavidovići.

 

Ovom prilikom razgovarano je o trenutnom statusu ugovora, kao i o pritužbama građana i mjesnih zajednica te uočenim problemima – šteta nastale na putevima i sl, kao kašnjenje radova na ovom projektu, koje je najvećim dijelom nastalo zbog vremenskih uslova, ali i nedovoljnim angažovajem izvođača. Dogovoreno je da se što prije otklone nastali problemi, a za završetak poslova potrebno je 30 radnih dana. U tom periodu treba da se završi primarna i sekundarna mreža kako bi se počelo sa priključenjem krajnih korisnika. broj radnih dana se vjerovatno neće podudarati sa kalendarskim danima zbog vremenskih uslova, ali je cilj što brži završetak ugovora.

 

Naglašeno je da će za probijanje garantnog roka biti obračunati penali u skladu sa ugovornim obavezama, te da se od izvođača traži ozbiljniji pristup u realizaciji ugovorenih obaveza.

 

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *