Održana 5. sjednica Općinskog vijeća

Danas je u sali Općinskog vijeća Tešanj, sa početkom u 14,00 sati održana 5. sjednica Općinskog vijeća sa predloženim dnevnim redom:

1.Odluke o izmjenama i dopunama odluke o zagrijavanju Tešnja daljinskim grijanjem i Uslovima za isporuku i preuzimanje toplotne energije,

2.Prijedlog Odluke o načinu rasporeda budžetskih i drugih sredstava za dugoročnu podršku realizaciji kapitalnih projekata,

3.Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o pogodnostima za investitore u Poslovnoj zoni ”Bukva”

4.Informacija o realizaciji Strategije općine Tešanj,

5.Informacija o radu Općinskog suda Tešanj za 2016.godinu,

6.Prijedlog Rješenja o imenovanju komisija Općinskog vijeća Tešanj,

7.Informacija o organizovanju i funkcionisanju sistema zaštite i spašavanja i zaštite od požara na području općine Tešanj za 2016.godinu.

Na samom početku, na prjedlog Kluba vijećnika SDA, 6. tačka dnevnog reda Prijedlog Rješenja o imenovanju komisija Općinskog vijeća Tešanj je povučena sa dnevnog reda i ostavljena za narednu sjednicu Vijeća.

Tokom sjednice, najviše rasprave je bilo oko 2. tačke dnevnog reda Prijedlog Odluke o načinu rasporeda budžetskih i drugih sredstava za dugoročnu podršku realizaciji kapitalnih projekata, koju je Vijeće nakon dodatnih pojašnjenja, uz amandmane, usvojilo. I o ostalim tačkama dnevnog reda Vijeće je raspravljalo i završilo sa radom u 17,25 sati.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *