Zimsko održavanje puteva na području općine Tešanj

Sve je spremno za zimsko održavanje puteva na području općine Tešanj za sezonu 2014/2015, a nakon potpisanih ugovora sa Konzorcijem AB trans – KM gradnja i firmom TRANS-KOP, te sa JP RAD i organima svih 25 mjesnih zajednica.

Zimskim održavanjem obuhvaćeno je 221 km kolovoza i 26 km trotoara što se finansira sredstvima Budžeta u vrijednosti od 275.000 KM, i to:

-glavnih općinskih cesta 64 km,

-gradskih i prigradskih ulica 25 km (uključujući i izvoz snijega),

-unutar svih mjesnih zajednica 132 km puteva i 14 km trotoara na području Jelaha, Tešanjke, Vukova, Rosulja i Medakova, i

-trotoara na području Tešnja i Bukve 12 km.

Regionalne ceste u dužini 30 km i magistralne ceste u dužini 33 km kroz općinu Tešanj u nadležnosti su kantonalnih, odnosno federalnih organa.

Za očekivati je adekvatnu prohodnost cesta razgrtanjem, tretiranjem posipnim materijalom i noćnom pripravnosti kako bi se izbjegli zastoji, poledica na kolovozu i omogućilo normalno odvijanje saobraćaja.

BIHAMK podsjeća da je u periodu od 15.11.2014. godine do 15.04.2015. godine obavezno korištenje zimske opreme, bez obzira na vremenske uvjete. Policija će vozaču, vozila koje se kreće cestom bez zimske opreme, narediti da odmah prekine kretanje i upotrijebi zimsku opremu. Ako vozač ne postupi po naređenju, ovlašteno lice isključit će vozilo iz saobraćaja.

Opširnije na opcina-tesanj.ba.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *