Mješovita srednja škola Tešanj na završnoj konferenciji projekta STARS

s1

Dana 12.11.2014. godine, u hotelu Europe u Sarajevu održana je završna konferencija projekta STARS.

 s1s2

Glavni cilj konferencije je predstavljanje rezultata projekta, te njihovog mogućeg utjecaja na razvoj obrazovanja odraslih u stručnim i tehničkim školama u BiH. Nosilac projekta je dvv Internacional iz Sarajeva, a partneri u projektu su Mješovita srednja škola Tešanj i Zavod za obrazovanje odraslih iz Banja Luke.Uzvanice konferencije su predstavnici entitetskih i kantonalnih Ministarstava obrazovanja, Odjela za obrazovanje Brčko Distrikta, Pedagoških zavoda, Zavoda za obrazovanje odraslih Republike Srpske, kao i predstavnici 21 škole uključene u projekt. Nadalje, cilj nam je razmatranje mogućnosti za uključivanje 32 pedagoga, koji su prošli andragoške obuke tijekom implementacije projekta, ubuduće procese obrazovanja odraslih. Na konferenciji su prisustvovali, te se uvodnim riječima i obratili učesnicima konferencije Masimo Mina,delegacija EU u BiH, šef operativnog odjela za socijalni razvoj, civilno drustvo i prekograničnu suradnju, zamjenik generalnog direktora dvv international iz Bonna Uwe Gartenschlaeger, Emir Avdagić, direktor dvv international –a, ured u Sarajevu i Muharem Saračević, direktor Mješovite srednje škole Tešanj.

s3s4

 

Ovaj susret predstavlja i platformu za razmjenu iskustava i znanja brojnih korisnika i interesnih strana u svrhu analiziranja rezultata projekta i planiranja daljnjih koraka.

Na konferenciji je govoreno o projektnim aktivnostima provedenim od juna 2013. do novembra 2014. U stručnom dijelu konferencije diskutovalo se o budućnosti obrazovanja, učenja i obuke odraslih u srednjim stručnim i tehničkim školama u BiH. Osim toga, javnosti je predstavljena i publikacija „STARS“ koja će se i nakon konferencije distribuirati svim relevantnim institucijama u zemlji.

Opširnije: msst.edu.ba

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *