BLIŽI SE KRAJ ŠKOLSKE GODINE…

IMG_7306

Bliži se kraj školske 2013/2014. godine ( nastavni dio).

Možemo reći da je ovu školsku godinu našu školu obilježilo nekoliko važnih aktivnosti:

  • sprovođenje kampanje « Svi smo za bolji uspjeh- uklonimo prepreke» u okviru koje su realizovane brojne radionice za učenike.
  • uspjeh naših učenika iz islamske vjeronauke ( učenica Dženita Mudrov je osvojila drugo mjesto na nivou Muftiluka zeničkog i Ajna Ibrahimović peto mjesto)
  • Dženana Klepić – učenica naše škole je na Federalnom takmičenju u šahu zauzela prvo mjesto a na nivou Države je bila šesta.
  • Sekcija prve pomoći je bila druga na nivou općine
  • Uspješni su bili i učenici streljačke sekcije – prvo mjesto ženska ekipa i treće mjesto muška ekipa na nivou općine, , Fatima Kurdić – najbolja učesnica na takmičenju, Damir Nuhić treće mjesto od dječaka.
  • bogat kulturni program škole- brojne priredbe, manifestacije, nastupi naših učenika
  • Zapažen nastup učenika dramske sekcije škole u okviru programa Dan osnovnih škola općine Tešanj sa tačkom « Majko Bosno, Srebrenice sestro»
  • Nastup učenika škole u Tešnju u okviru programa DOP Tešanj i obilježavanje Dana Evrope sa performansom naših maturanata
  • Izlazak 10-og jubilarnog broja lista « Školarac»

 

U toku su « humani kružoci» u okviru kojeg se želi pružiti pomoć učenicima koji imaju više nedovoljnih ocjena i to tako da im pomoć pružaju odlični i vrlo dobri učenici iz odjeljenja, razrednici, nastavnici u okviru sekcija dopunske nastave, pedagog škole.

Slijedi realizacija ekskurzija i realizacija programa mirovne sedmice. Zatim, ispraćaj maturanata i već tradicionalna prezentacija projekata učenika završnih razreda koji se već dugi niz godina realizuje u našoj školi a s ciljem da zadnji mjesec dana učenici završnih razreda provedu u korisnim aktivnostima i da završnim razrednim projektom ( istraživanjem neke od aktuelnih tema društva) pokažu u pravom smislu da su oni maturanti naše škole. Na toj svečanoj manifestaciji se proglašava i učenik generacije te učenici sa posebnim diplomama.

Zatim predstoji i upis budućih đaka prvaka koji u ovoj sedmici završavaju predškolski dio obrazovanja iza kojeg ove godine stoji Predškolska ustanova « Vesela družina « Tešanj , a svoj završetak budući prvačići će obilježiti priredbama u centralnoj i područnim školama.

Iskreno se nadamo da će i ove planirane aktivnosti biti uspješno realizovane, kao i sve do sada.

 

Pedagogica škole Aida Brkić

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *