REAGOVANJE

Očekujemo podršku svih nivoa vlasti u zaštiti zdravlja građanki i građana Tešnja

Naša stranka Tešanj, iako na prostoru općine Tešanj djeluje tek nešto više od godinu dana, „otvorila“ je mnoga pitanja, o kojima druge političke stranke/partije šute ili tek stidljivo progovaraju.
Nažalost, kapacitet Naše stranke u OV Tešanj je nedovoljan, svega „jedna ruka“, ali i ta jedna ruka, oličena u našem odlučnom i dosljednom vijećniku Nerminu Deljkiću, veoma često zatalasa učmalu političku scenu općine Tešanj i da rezultat.

Interesantno je da mediji, kako lokalni, ali i oni drugi koji redovno izvještavaju o zbivanjima sa prostora općine Tešanj, 3. jula 2023. godine,  nisu uopće propratili glavni pretres u krivičnom predmetu koji se vodi protiv Načelnika Općine Tešanj Suada Huskića, zbog krivičnog djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja, u kojem je kao glavni svjedok saslušan, upravo, vijećnik Naše stranke Nermin Deljkić.

Kako su briga za zdravlje ljudi, čista životna sredina, borba protiv korupcije i kriminala jedni od prioriteta, za koje se zalaže Naša stranka, fokus djelovanja Naše stranke i našeg vijećnika u Općinskom vijeću Tešanj je veoma često stavljen upravo na ove teme. 

Pitanja prosijačenja-tzv. moderno ropstvo, povećan broj samoubistava, povećana smrtnost, su samo neke od tema koje se, bar za sad, voljom većine, predvođene sa SDA, ne nalaze  kao tačke dnevnog reda u sazivima sjednica OV Tešanj, mada smo svi svjesni da se Tešanj nalazi u zabrinjavajućoj situaciji po tim pitanjima.

Tako je i na Tematskoj sjednici OV Tešanj vijećnik Nermin Deljkić ostao usamljen u raspravi o „navodnom“ odlaganju animalnog otpada u dolini Talića potoka-Planjske rijeke (više na https://m.facebook.com/watch/?v=1759588367777056&paipv=0&eav=AfbCRWqlFaYkQ-NUFELo9jaUU5aU4jVNTJyFnnBzImbCTcNnV4igP61v9PKK8jWW6D8&_rdr  ), što će svakako dodatno zabrinuti građanke i građane općine Tešanj, jer se radi o pojavi koja može imati dalekosežne posljedice po zdravlje ljudi, ali i izazvati ekološku katastrofu.

Ovo je samo dio problema sa kojima se svakodnevno susrećemo, vjerujući da će se hitno krenuti u analizu i nuđenje rješenja za iste, a do tada mi iz Naše stranke Tešanj poručujemo da ćemo alarmirati sve nivoe vlasti i tražiti da se uključe u rješavanje problema, pogotovo onih problema kojima je ugroženo zdravlje građanki i građana općine Tešanj.

Naša stranka Tešanj daje punu podršku u radu vijećniku Naše stranke Nerminu Deljkiću, ali očekujemo i punu podršku i pomoć od strane građanki i građana, ali i drugih vijećnika, vijećniku Nerminu koji hrabro i bez kalkulacija za vijećničkom govornicom iznosi šta „narod žulja“, a o čemu mnogi šute.

Naša stranka Tešanj

                                                                                                                               

O Tesanj Net