Mahmut Galijašević / Za Tešanj se kaže da je to centar autoindustrije za BiH

mahmut-galijasevic

Za sami početak razgovora da nam kažete nešto više o kompaniji MANN+HUMMEL BA koja se nalazi u Tešnju?

Naša kompanija počela je sa radom 1974. godine na osnovu licencnog ugovora sa jednim od najpoznatijih europskih proizvođača filtera MANN+HUMMEL iz Njemačke. Do 2005 godine nosi naziv UNICO FILTER d.d. Tešanj po istoimenom brendu. Od 2005 godine postaje članica MANN+HUMMEL grupacije i dobija naziv MANN+HUMMEL BA d.d. Tešanj.

Naš proizvodni asortiman čine filteri i filter elementi za prečišćavanje zraka, ulja i goriva za automobile, kamione, autobuse, poljoprivredne i građevinske mašine.
Prodajni asortiman čine filteri i filter elementi za prečišćavanje zraka, kabinskog prostora, ulja i goriva. Prodaja se odvija putem naših distributera a naši proizvodi se plasiraju pod dva brenda a to su MANN-FILTER i UNICO FILTER.

Kompanija MANN+HUMMEL BA je bila generalni sponsor manifestacije Rally Tešanj 2014, što se može i da vidi po samom nazivu manifestacije: MANN+HUMMEL Rally – Tešanj 2014?

Jeste. Uzimajući u obzir činjenice da se djelatnost ove firme odnosi na automobilsku industriju, te našu dugogodišnju saradnju sa organizatorom ove manifestacije, uz neizostavnu i kontinuiranu podršku lokalnoj zajednici i događajima i manifestacijama ovdje u Tešnju, tako smo i ovaj put pokazali da MANN+HUMMEL BA nije samo proizvodno-prodajna kompanija, nego i društveno odgovorna kompanija. Stim u vezi smo se odlučili da budemo generalni sponzor ove manifestacije koja se po prvi put održava u Tešnju.

10440783_753666114683520_871172517101774206_n

Kompanija MANN+HUMMEL BA kao generalni sponzor manifestacije Rally Tešanj 2014, šta je sve podrazumijevao ovaj oblik sponzorstva?

Kao što je u prethodnom odgovoru navedeno, naša saradnja sa organizatorom ove manifestacije je dugogodišnja, i po raznim osnovama. A ovaj put naše sponzorstvo se ogledalo između ostaloga kroz: finansijsku podršku manifestaciji, zatim dvodnevnu logističko-tehničku podršku (ustupljen prostor za direkciju sajma u fabričkom restoranu sa svim popratnim sadržajima, ustupljen parking prostor ispred fabričkog restorana i upravne zgrade, zatim ustupljen prostor u krugu fabrike za sva takmičarska vozila i njihovu logistiku, angažman nekoliko uposlenika kao logistička podrška, podrška za dio ugostiteljskih usluga van naše firme kao i pri izradi informativno-promotivnog materijala za ovu manifestaciju, i dr).

10314000_753665658016899_6075948976380239181_n

MANN+HUMMEL Rally Tešanj 2014 je dobio visoku ocjenu iz svih segmenata organizacije od strane učesnika ali i brojnim gledaoca koji su pratili utrke.Da nam kažete iz Vašeg ugla kao generalnog sponzora MANN+HUMMEL Rally Tešanj 2014 kako bi ocjenili ovaj projekat?

Veoma značajna manifestacija, kako za naš grad tako i za čitavu BiH a što potvrđuje učešće takmičara iz BiH i regiona. Iako je ova manifestacija prvi put u Tešnju i mi ovdje nismo naviknuti na istu, ipak smo još jednom pokazali da svi zajedno možemo dati svoj doprinos i na taj način opravdati ukazano povjerenje da se manifestacija održi ovdje. A potvrda da smo opravdali povjerenje, jesu mnogobrojne izjave učesnika i medija pune hvale i pozitivnog iskustva i zapaženog gostoprimstva koje su osjetili i vidjeli naši gosti. Dakle, veoma značajna manifestacija koju treba u narednom periodu nastaviti realizovati ovdje u Tešnju uz stalna poboljšanja.

Već se postavlja pitanje za Rally Tešanj 2015? Da li ste već razmišljali da ponovo budete generalni sponzor čime bi se vjerovatno već osiguralo da ova manifestacija bude i naredne godine održana ovdje?

Mi smo u MANN+HUMMEL BA veoma počašćeni da prvi put održana ovakva manifestacija u našem gradu nosi naziv naše kompanije. S tim u vezi smo analizirali sve pozitivne aspekte i efekte koje smo imali i imamo kao generalni sponzor i zaključak je da odluka o sponzorstvu ove manifestacije bila veoma dobra i korisna kako za nas tako i za užu i širu društvenu zajednicu. A kada je u pitanju sponzorstvo u narednim godinama ove manifestacije mi nismo još to razmatrali. Sigurno je da podrška sa naše strane neće izostati za ovu manifestaciju u narednim godinama, a da li će to biti u vidu generalnog sponzorstva ili na neki drugi način, to ćemo znati kada sa organizatorom obavimo razgovore i razmotrimo zahtjeve i ono što nam se nudi.

Osim kompanije MANN+HUMMEL BA na područiju općine Tešanj ima mnogo firmi koje se bave proizvonjom vezanom za autoindustriju ili rade za iste i sigurno će biti razgovora u vezi zajedničkog djelovanja?

Kao što znate, za Tešanj se kaže da je to centar autoindustrije za BiH, mi smo svi ponosni na to. I drago nam je da možemo svako na svoj način podržati održavanje ovakve i sličnih manifestacija. Obzirom da je ovo bilo prvi put da se ova manifestacija održi u Tešnju nije bilo možda dovoljno vremena i prostora da se razgovara oko zajedničkog djelovanja ali svi su na svoj način podržali. Ali svakako u cilju poboljšanja ove manifestacije ovdje kod nas bilo bi potrebno i korisno da se zajednički sve firme koje su iz obe branše organizuju i podrže i omoguće realizaciju ove manifestacije u buduće u Tešnju.

https://www.youtube.com/watch?v=pyVOPciBXI0

MANN+HUMMEL Rally Tešanj 2014 je prošao bez velikih incidenata a posao na visokom nivou su odradili MUP Tešanj,Hitna pomoć,Vatrogasno društvo,Dobrovoljno vatrogasno društvo Tešanj 1905 i mnogi drugi.Osim finansija to je bilo i tehnički jako dobro pokriveno!

Veoma bitna činjenica i ishod ove manifestacije jeste ta da nije bilo većih incidenata, kako po takmičare, tako i organizatora ni publiku. Uzimajući u obzir da se radi o ovoj vrsti takmičenja, možemo biti veoma zadovoljni sa takvim ishodom, i konstatovati da su svi sudionici dali svoj maksimum kako bi manifestacija protekla na visokom nivou na čemu im u svoje ime i ime MANN+HUMMEL BA upućujem iskrene čestitke i zahvalnost.

Da li ste zadovoljni medijskom podrškom manifestaciji MANN+HUMMEL Rally Tešanj 2014? Prema našim saznamnjima upućeno je mnogo pozitivnih izjava i komentara na računMANN+HUMMEL BA?

Mi smo svakako zadovoljni predstavljanjem naše firme kroz ovu manifestaciju u medijima. Možda ova vijest na dan održavanja manifestacije nije posebno našla mjesta u medijskom prostoru, ali u danima poslije, pa evo sve do danas, imamo kontinuirano natpise, članke, reportaže na mnogim portalima, blogovima, društvenim mrežama, na radio i TV stanicama i dr. A svakako je ovo jedan od segmenata koji može biti predmet poboljšanja za naredne godine.

https://www.youtube.com/watch?v=VHconU8Uzcw

Hvala Vam na odvojenom vremenu za ovaj razgovor i mnogo uspjeha u daljnem radu Vama ali i kompanijiMANN+HUMMEL BA!

Hvala Vama za ustupljeni prostor na Vašem mediju, prezentaciji ovih pozitivnih stvari u gradu kao i ustupljenom prostoru za predstavljanje firme MANN+HUMMEL BA. Svako dobro i Vama i nadamo se uspješnoj saradnji u buduće.

Razgovarao: Sejo Muftić (avantura.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *