SVJETSKI DAN PLANETE ZEMLJE – POSADIMO ŽIVOT

SVJETSKI DAN PLANETE ZEMLJE slika

Dana 19.04.2015 godine člnovi Udruženja sportskih ribolovaca “BLINKER” iz Kaloševića, općina Tešanj u sklopu svojih redovnih aktivnosti predviđenim godišnjim planom rada, povodom Svjetskog dana planete zemlje organizovali su ekološku akciju pod nazivom “POSADIMO ŽIVOT”.

Tokom akcije volonteri iz mjesnih sredina Kalošević i Mrkotić na lokacijama pored rijeke Usore i “Jezera Mrkotić” zasadili su preko dvije stotine sadnica “Jasen”, “Orah”, “Katalpa” i “Vrba”.

Cilj sađenja sadnica je da ozelenimo obale rijeke Usore i zaštitimo zemljište od erozija koje su u zadnje vrijeme česta pojava usljed obilnih kiša i izlijevanja rijeke Usore iz svog korita.

Bitno je napomenuti da članovi Udruženja sportskih ribolovaca “BLINKER” Kalošević-Tešanj već duži niz godina organizuju ekološke radne akcije kojima obilježavaju značajne datume kao što su 22.mart Svjetski dan voda, 22. april. Svjetski dan planete zemlje, 5. juni Svjetski dan zaštite okoliša, i na taj način daju svoj skromni doprinos očuvanju prirode i stvaranju boljeg ambijenta za život i rad u našim mjesnim sredinama.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Javnom preduzeću “ŠUMARIJA” Tešanj i članu našeg Udruženja Unkić Himzo, koji su obezbjedili nabavku sadnica za izvođenje ove akcije.

Na kraju akcije organizovan je zajednički ručak i druženje na prelijepom Jezeru Mrkotić gdje su pojedini ribiči okušali svoju ribarsku sreću loveći po sistemu “UHVATI I PUSTI”.

U narednom periodu članovi Udruženja sportskih ribolovaca će se pripremati za prvi krug Udruženjskog takmičenja, te za organizaciju Fedeer Fishing KUP-a BiH, koji će se održati na jezeru Mrkotić 31.05.2015 godine.

Bistro!

Slike možete pogledati na ovom linku: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152714392811507.1073741928.143027776506&type=3&uploaded=423

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *