VI kolo Druge lige FBiH – grupa “Centar”: Rezultati i tabela.

26

Proteklog vikenda odigrano je 6. kolo u II ligi Federacije BiH – grupa “Centar”, u kojoj se takmiče naši klubovi NK “TOŠK” Tešanj, FK “Borac” Jelah i NK “Pobjeda” Tešanjka.

Naša “Pobjeda” sa Tešanjke izborila se za nova tri boda na gostovanju u Ilijašu i potvrdila odličan start na početku ove sezone, pobijedili su domaću ekipu rezultatom 1:0, strijelac za naš tim bio je Muminović.

“Borac” je opet remizirao, ovaj put na svojim “Šibovima” protiv ekipe “Azota”. Četvrti remi “Jelašana” uz jednu pobjedu i jedan poraz u ovih šest kola svakako da nije dovoljno i da navijači očekuju više. Evidentno je da naš klub ima velikih problema sa rezultatima i da bi ovo mogla biti jedna od najgorih sezona u novijoj istoriji kluba. Još jedan problem koji se ističe je je zabrinjavajuće mali broj igrača na rezervnoj klupi (u prošlom kolu u Žepču, kao i na ovoj utakmici: dva rezervna igrača i golman). Mladi igrači “Borca” odlaze igrati u druge klubove jer nemaju minutaže dok istovremeno klub nema dovoljno igrača za odigravanje utakmice.

I “TOŠK” je remizirao, ovaj put na gostovanju u Zenici, a prema riječina trenera Remetića, igračima se ne može ništa zamjeriti na želji i borbenosti, ali izostaje konkretni učinak. Bez obzira na šesti meč bez poraza, “TOŠK” je u bodovnom deficitu za vodećim “Natronom” i u narednom periodu predstoji velika borba, ukoliko se nastoji ostvariti zacrtani cilj – plasman u viši rang takmičenja.

Svi rezultati 6. kola:

JELAH: Borac – Azot Vitkovići 1:1
ZENICA: Rudar – TOŠK Tešanj 0:0,
ILIJAŠ: Ilijaš – Pobjeda Tešanjka 0:1,
MAGLAJ: Natron – Krivaja Zavidovići 3:1,
USORA: Usora –Novi Grad Sarajevo 3:2,
ŽUPČA: Mladost – Žepče 2:4,
HADŽIĆI: Radnik – FAMOS Sarajevo 0:0.

Tabela nakon 6. kola:

  1. Natron (+17) 18,
  2. TOŠK (+8) 14,
  3. Pobjeda (+5) 13,
  4. Radnik (0) 11,
  5. Novi Grad (+1) 9,
  6. Famos (+1) 9,
  7. Borac (+2) 7,
  8. Rudar (0) 7, 9.
  9. Usora (-1) 7,
  10. Azot (-6) 6,
  11. Krivaja (-4) 5,
  12. Žepče (-7) 5,
  13. Ilijaš (-1) 4,
  14. Mladost (-15) 0.

Naredne subote, 1. oktobra u okviru 7. kola sastaju se: TEŠANJKA: Pobjeda- Natron, TEŠANJ: TOŠK – Ilijaš, HRASNICA: Famos – Rudar, ŽEPČE: Žepče – Radnik, VITKOVIĆI: Azot – Mladost, SARAJEVO: Novi Grad – Borac, ZAVIDOVIĆI: Krivaja – Usora.

 

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *