Taekwondo akademija Tešanj u Zenici nastavila sa žetvom medalja.



72

U subotu, 22.10.2016. godine,  u Zenici je održano međunarodno taekwondo takmičenje “Zenica Open 2016” – Prvenstvo u borbama, formama i udarcima. Organizatori takmičenja su zenički Taekwondo klub “Start” i Taekwondo klub “Snaga” a sve se održavalo pod supervizijom Takwondo saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Na takmičenju je učestovalo 2o klubova sa 377 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. Naša Taekwondo akademija Tesanj nastupila je sa 18 najmlađih takmičara koji su ostvarili odličan rezultat, osvojivši 18 medalja i to: 9 zlatnih, 7 srebrenih i 2 bronzane.

Treneri našeg kluba prezadovoljni su postignutim rezultatima, koji potvrđuju da se u ovom klubu radi dobro i kvalitetno sa svim uzrasnim kategorijama takmičara.

Zlatne medalje su osvojili: Elman Škiljo, Amer Bašić, Sajid Tukić, Sead Katadžić, Arnesa Katadžić, Sumeja Ramić, Danis Maličević, Sabina Balić i Nadina Mehmedović.

Srebrne medalje: Benjamin Džafić, Muhamed Balić, Isa Srkalović, Omer Mehmedović, Šejla Krličević, Muris Ibrahimović, Merim Bašić.

Bronzane medalje: Hamza Muharembegović i Ademir Muminović.

Najuspješniji takmičar Taekwondo akademije Tešanj se svakako Elman Škiljo, koji je u 3 borbe ostvario 3 pobjede na takmičenju. Dječak koji u prethodne 3 godine koliko trenira ima ukupno 48 borbi na takmičenjima i 48 pobjeda! Šta reći nego, svaka čast i samo tako nastavi, naš Elmane.

74

Na takmičenju je, od strane organizatora, i našem treneru Elvinu Mehmedoviću koji je i trener Taekwondo reprezentacije ZDK,  uručena Zahvalnica za doprinos i afirmaciju Taekvondo sporta na području Zeničko-dobojskog kantona.

73

Čestitamo našim takmičarima kao i njihovim trenerima, sa željom da nas opet obraduju,  uspjesima i dobrim rezultatima.



Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *