Učenici Mješovite srednje škole, Tešanj uljepšali poslovne prostore firmi Mann-Hummel, Fad-Jelah, Madi i Koteks

Učenici Mješovite srednje škole, Tešanj poljoprivredni tehničari su u znak zahvalnosti uljepšali prostore firmi Mann-Hummel, Fad-Jelah, Madi i Koteks sadnjom i dekoracijom cvijeća, koje su sami proizveli na praktičnoj nastavi.

Gore navedene firme su uvijek bile podrška Našoj školi, donirali su vrijedne mašine, alat i uređaje koje su od velike koristi učenicima Naše škole u izvođenju praktične nastave. Ovo je samo mali znak zahvalnosti našim privrednicima, jer bez njihove podrške ne bi mogli uvijek sami da realizujemo mnoge aktivnosti i samim tim su i oni dio našeg uspjeha.

Mješovita srednja škola, Tešanj se raduje i daljoj saradnji.

Picture2 Picture1 Picture3 Picture4 Picture6 Picture7 Picture11 Picture10 Picture9 Picture8

U okviru MSŠ Tešanj postoji smjer poljoprivredni tehničari. Učenici na praktičnoj nastavi u okviru 100 m2 zaštićenog prostora-staklenik proizvode rani rasad cvijeća. U toku ove školske godine 2016/17. godine učenici su vrijedno obavljali praktičnu nastavu i pored loših vremenskih prilika i poteškoća u  zagrijavanju zaštićenog prostora – staklenika proizveli su  oko 10 000 različitih cvijetnih vrsta. Zajedno sa svojim profesorima praktične nastave uredili su školsko dvorište  kao i  zelene površine  Općine Tešanj i veliki broj privrednih prostora. MSŠ  je aktivna u  organizovanju velikog broja takmičenja kao i u velikim projektima. U realizaciji mnogih takmičenja i projekata privredni subjekti  MANN+HUMMEL, FAD, MADI, KOTEKS i drugi  učestvovali su u podršci naše MSŠ Tešanj. Jedan od načina da se zahvalimo našim privrednim subjektima jeste donacija rasada cvijeća i uređenje poslovnog prostora. U toku juna mjeseca učenici MSŠ Tešanj-(II E) zajedno sa svojim profesorima praktične nastave Muharemom Mulabdićem i Dženetinom Jusufbašić uredili su poslovni prostor firm MANN+HUMMEL, FAD, MADI, KOTEKS u Tešnju. U uređenju i sadnji cvijeća učestvovali su  učenici II E razreda poljoprivredni tehničari: Sedina Muslija, Mustafa Halvadžić, Ermin Šahman, Admir Huremović, Alma Aljić, Kenen Ibrahimović.

Tešanj, 17.6.2017.

Fotosekcija

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj