Peti međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna

U Travniku je od 25. – 27. marta održan Peti međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva  i modnog dizajna na kojem su učešće uzeli profesori i nastavnici tekstilne struke iz naše škole i učenici iz zanimanja Tekstilni tehničar. U sklopu Simpozija održava se i takmičenje učenika srednjih tekstilnih škola u konstruisanju odjeće i šivanju odjevnih predmeta. Naše učenice ostvarile su zapažene rezultate i osvojile vrijedne nagrade. Svaka čast i čestitamo!

Učenica Amina Đuhera , razred IV- f , zanimanje Tekstilni tehničar , takmičila se iz konstruisanja odjeće i osvojila je drugo mjesto, kao nagradu je dobila polovinu stipendije za studij Tekstilnog inžinjerstva koji planira upisati nakon završetka srednje škole. Mentor joj je bila profesorica Samila Čamdžić.

Učenica Nadina Mahalbašić , razred IV -f , zanimanje Tekstilni tehničar, takmičila se iz oblasti šivanje odjevnih predmeta i osvojila treće mjesto , kao nagradu je dobila 25 % stipendije za godinu studija i električne makaze. Mentor joj je bila profesorica Ismeta Nuhanović. Uplata za godinu studija Tekstilnog inžinjerstva  iznosi 3600 KM.

Članovima aktiva tekstilne struke: Samili Čamdžić, Selimi Brkić, Ismeti Nuhanović, Adijani Sadiković i Mustafi Mulabećirović čestitamo na izvanrednim rezultatima koje postižu u radu s učenicima u redovnoj nastavi i vannastavnim aktivnostima već dugi niz godina.

Nagrađenim maturanticama želimo puno uspjeha u daljem radu i školovanju i da ostvare svoje ciljeve i želje.

U revijalnom dijelu programa naše učenice uzele su učešće i na modnoj reviji, nosile su odijevne predmete koje su ručno oslikavale akrilnim bojama.

Za naše tekstilce jedan predivan citat Ralfa Lorena:

„ Ja ne dizajniram odjeću, ja dizajniram snove .“

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj