Svečano obilježen Dan naše škole

Danas je u našoj školi upriličena svečana sjednica Nastavničkog vijeća i kulturno- zabavni program povodom obilježavanja Dana škole. Profesori i učenici vrijedno su se pripremali za ovaj dan kako bi ga svečano, dostojno i na već tradicionalan način obilježili . Direktorica Jasminka Mujkanović program je otvorila čestitkama i prigodnim riječima upućenim prisutnim profesorima i učenicima. Prezentirani su rad, uspjeh i aktivnosti naših profesora i učenika. Učešće na priredbi uzele su mnogobrojne sekcije koje aktivno i vrijedno rade tokom cijele školske godine. Uživali smo u prelijepom glasu i pjesmama koje je izveo učenik Harun Ćostović, a učenici Hanka Kotorić i Harun Hasičić publiku su nasmijali dramatizacijom lirske pjesme „ Mogu l ‘ Hanko prenoćit? “ . Valentina Okrajac i Dženis Klokić recitovali su poeziju Alekse Šantića i Abdulaha Sidrana. Kroz školski vremeplov vodio nas je Harun Hasičić i podsjetio koliko dugu prošlost i tradiciju ima naša škola.
Publika je imala priliku vidjeti i zanimljivu modnu reviju koju su pripremile učenice tekstilne struke, nosile su odijevne predmete koje su kreirale i šile, a potom oslikavale akrilnim bojama.
Priredbu je zatvorila folklorna grupa , koju čine učenici iz I-b , I- c i III- a, prelijepom igrom „ Sarajevsko polje “ . U školskom holu izloženi su likovni i literarni radovi naših talentovanih učenika.
Kroz svečani program nas je vodio šarmantni voditeljski par Ilma Omahić i Nedžad Hadžikadunić. Program su pripremile profesorice bosanskog jezika i književnosti Lejla Ćerimagić, Amela Šišić i Nadina Bešlagić .
Zahvaljujemo se cijenjenim gostima što su svojim prisustvom uveličali današnji svečani program, posebno bismo se zahvalili prof. dr. Hasanu Smajiću na predivnim riječima upućenim uposlenicima Mješovite srednje škole i vrijednom poklonu koji će pomoći pri realizaciji nastavnih jedinica.

 


O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj