GIZ donirao 10 računara našoj školi

 

Naša škola bogatija je za 10 računara, Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ doniralo nam je ovu vrijednu donaciju preko projekta „Stručno obrazovanje u BiH “.

Ovaj važan i perspektivan projekat za stručno obrazovanje u našoj zemlji sufinansiraju Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke ( BMZ) i Švicarska agencija za razvoj i saradnju ( SDC) , implementira ga Njemačko društvo za međunarodnu saradnju s partnerima (GIZ) . Jedan od tih partera je i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona u čijem sklopu sudjeluje i Mješovita srednja škola, Tešanj.

Mi kao partnerska škola prezadovoljni smo i ponosni što sudjelujemo u projektu koji svojom dinamikom i aktivnostima osigurava mladima kvalitetno stručno obrazovanje i daje priliku da ostvare poslovni i profesionalni uspjeh na tržištu rada.

Riječ je o računarima posljednje generacije koji su isporučeni sa pratećom hardverskom i softverskom opremom sa licenciranim operativnim sistemom i Office paketom.

Zahvaljujemo se našim dragim partnerima i prijateljima iz GIZ -a na vrijednoj donaciji koja će unaprijediti i olakšati odvijanje nastavnog procesa. Radujemo se novim aktivnostima i saradnji.
Računare su instalirali profesori Mujo Zeničanin i Sakib Ahmić u CAD/CAM kabinetu.

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj