Trening Tima Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije

Trening Tima Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije

Tim Vlade Zeničko-dobojskog kantona dana 19.9.2017.godine, održao je redovni radni sastanak na kojem su razmatrane preduzete mjere i aktivnosti iz Akcionog plana Vlade Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije 2017-2019 godine. Na sastanku su nakon sektorske analize rada imenovanih koordinatora, dogovorene smjernice daljeg postupanja sa posebnim akcentom na izradu Strategije Zeničko-dobojskog kantona za borbu protiv korupcije. Posebna pažnja posvećena je i segmentu tačnog i objektivnog izvještavanja s ciljem dinamike realizacije preuzetih obaveza iz Akcionog plana te pripremama za izradu Plana integriteta u svim institucijama Zeničko-dobojskog kantona.

Tim Vlade je nakon toga prisustvovao Antikorupcijskom treningu u organizaciji EU projekta: Razvoj kapaciteta u sprječavanju korupcije i stvaranje strateških dokumenata u oblasti borbe protiv korupcije u BiH, u saradnji sa Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK). Trening su vodili: Londa Esadze, šefica EU projekta, Georgi Rupchev, stručnjak za izgradnju kapaciteta  EU projekta; Slagjana Taseva, stručnjak za strateško planiranje EU projekat i Ilma Vranac, stručna savjetnica za izradu politika, akcionih planova, planova integriteta i praćenje sukoba interesa.

Generalni sekretar Univerziteta u Zenici, predstavnici skupštinske  Komisije za mlade, i Komisije za borbu protiv korupcije,  kooordinatori Kantonalne bolnice Zenica, Zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti i drugih bolesti, Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Sekretarijata za zakonodavstvo i Stručne službe Vlade, takođe su prisustvovali antikorupcionom treningu

Cilj treninga bio je razmatranje i analiza svih provedenih aktivnosti  na realizaciji Akcionog plana Zeničko-dobojskog kantona, koje su od strane angažovanih eksperata EU pozitivno  ocjenjene i date su preporuke za dalji rad.



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *