BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Ramazan je bio prilika da očistimo svoje srce i vratimo se korijenu, kako bi smo razmislili o svojoj srži, kako bi smo u dubinama duše potražili dobrotu. Gospodar u ramazanu svima prašta i nudi pokajanje i povratak Njemu. I svi vjerski propisi u ramazanu podstrekuju čovjeka da spozna svoju ulogu na ovom svijetu. Ramazan je kao i cijeli islam, mjesec ljubavi, radosti, saosjećanja i solidarnosti. To je vrijeme naše pojedinačne godišnje inventure. U njemu smo se odricali radi popravka sebe i okoline.

U ramazanu se najbolje čuo glas siromaha , nemoćnog , usamljenog , ucviljenog I napuštenog . Najveća je sreća što nam je Gospodar omogućio da se kajemo i popravljamo i što možemo dobiti Njegovu milost pored naših griješenja. Na tu radosnu istinu nas Bajrami podsjećaju. Bajram je sajam Allahove milosti, simbol ljepote i proljeće vjerničkim dušama. Vjernika raduje svaki njegov trenutak,svaka bajramska sekunda .

Bajrami su naročita prilika da jačamo vezu sa Gospodarom,da razmišljamo,da postajemo bolji i da širimo ljubav u zajednici. Bajram proizvodi dvije vrste ljubavi: ljubav prema Allahu i ljubav u ime Allaha. Bajramska se radost ne može zamijeniti ni jednom drugom vrstom radosti. Bajram ruši sve barijere i približava muslimane jedne drugima, zato ga sve duše s tolikom radošću dočekuju. Odredimo sebi cilj u životu. Ako odredimo svoj cilj osjetit ćemo harmoniju života. Budimo rahat, volimo svakog, budimo slobodni od loših misli I svakom priđimo s povjerenjem. Ujedinimo se, pružimo ruku jedni drugima, podijelimo radost bajrama između sebe, s rodbinom, prijateljima i komšijama. Učinimo da nam ovi blagdani budu prekretnica u našem životu i da budu uzrok našeg jedinstva.

Molim Dragog Boga da nam primi ovaj post, i oprosti grijehe, da nam vrati međusobno povjerenje i spusti ljubav u naša srca, vezu koja se neće nikad prekinuti .

Unaprijed vam zelimo od srca čestitati nastupajuće bajramske dane.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *