SDP na općini Tešanj predizbornu kampanju počeo iz MZ Raduša

Prema planu OOSDPBiH Tešanj za predizbornu kampanju, u subotu 11. septembra ove godine, u Mjesnoj zajednici Raduša održan je prvi susret kandidata SDPBiH, za sve nivoe državne vlasti na izborima 3. oktobra u BiH, sa građanima- biračima. Ovim je otpočela aktivnost općinske organizacije u kojoj će ovakvi susreti biti organizirani u svim mjesnim sredinama naše općine sa ciljem predstavljanja kandidata SDP-a iz naše lokalne zajednice i upoznavanja Izbornog programa SDPBiH za naredni mandatni period.

U prijatnoj atmosferi i očekivanoj podršci građana, kandidati SDP-a su izložili dijelove Izbornog programa i političko- programsko opredjeljenje SDPBiH.

Konstatirano je da narod zna u kakvom se stanju nalazi BiH, kao država, i većina građana.

Poručeno je da narod zna da je ovakvo stanje više nepodnošljivo i da nam trebaju pozitivne promjene stanja.

Kandidati su poručili da na ovim izborima narod zna koja politika može napraviti željene promjene i graditi državu za čovjeka, a ne za pojedince i grupe.

SDP je to pokazao kroz istorijske periode, kad god je BiH bila u opasnosti od podjela ili nestanka pred nacionalističkim i velikodržavnim politikama.

SDPBiH je spremna svojom politikom i nekompromitiranim kadrovima učiniti to i ovaj puta. Na nama je- građanima da potvrdimo da to želimo.

Osnovna organizacija SDPBiH Raduša, kao domaćin, upriličila je bajramsko druženje za prisutne uz bosanski sevdah i bajramske kolače čime su potvrdili raduško gostoprimstvo.

Komisija za informisanje SDPBiH Tešanj


O Tesanj Net

Jedan komentar

  1. NA slikama vidim da je SDP više aktivista doveo na skup, nego ih je dočekalo mještana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *