SDA ne vrši diskriminaciju mladih ljudi!

Ponovo predizborna laž SDP!

Činjenica je da je u OOSDA Tešanj nastupila ekspanzija mladih ljudi , istina je i da nam nije bila dovoljna Asocijacija mladih , nego smo zbog masovnosti morali oformiti 3 radna tima Asocijacije mladih.
Da vršimo diskriminaciju mladih ljudi, zar bi ih u SDA bilo toliko?
SDP ponovo širi dezinformacije u svom biltenu!

Ako se već navodi Opća bolnica u Tešnju, onda se trebaju iznijeti argumenti:
Opća bolnica u Tešnju je prošle godine studentima 4. i 5. godine Medicinskog fakulteta ponudila 5 stipendija. Na konkurs se javio samo jedan student, a to je doktorica koja je trenutno već zaposlena u Općoj bolnici.

Na evidenciji biroa za zapošljavanje trenutno nema ni jednog doktora medicine, dakle nema mjesta tvrdnji da su se ti kadrovi prije zaposlenja i dobijanja specijalizacije morali prethodno uključiti u SDA!
Da SDA uslovljava mlade ljude ne bi ih se u 2010. učlanilo 1200!

SDA je upravo mjesto gdje vlada sloboda mišljenja , govora i iznošenja stavova, mjesto gdje se uvažavaju i poštuju ideje mladih ljudi.

I još jedan argument: SDA na svojoj listi ima dvije nezaposlene visokoobrazovane kandidatkinje! Niko im nije omogućio čak ni pripravnički staž da odrade.Ima li na listi SDP-a takvih?

Članak na SDP biltenu nije ništa novo, navikli smo na optužbe na temelju laži, podvala, a svaki puta odgovorimo argumentima.

Poručujemo SDP-u, počnite rješavati sopstvene probleme , rješavajte vaše korupcione afere koje su trenutno u sudskom postupku. Prestanite reketirati privrednike, recite vašim ljudima da se prestanu lažno predstavljati!

Pustite nas na miru , bavite se dešavanjima u preduzećima i ustanovama gdje na direktorskim mjestima sjede vaši ljudi! Prestanite zloupotrebljavati pojedince iz sindikata, preko kojih rusite zdrave firme, i zbog kojih su neke vec otisle u stecaj.

Ne blokirajte razvojne projekte Tešnja, zarad autonomaških ambicija iz krugova SDP-a.
Pozivamo vas da zajednički gradimo bolje životne uslove građana Tešnja.
Mi smo odgovorna, državotvorna i ozbiljna stranka, a to NAROD ZNA!

Služba za odnose sa javnošću

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *