Da je SDA pobjednička partija dokaz je predizborni skup u Oraš Planjama

U prepunoj sali doma kulture u Oraš Planjama sa preko 350 prisutnih održan je preizborni skup SDA sa početkom u 19,00 sati.

Gosti skupa su kandidati SDA Tešanj za prestojeće izbori koji su prestavljeni prisutnima.

Nakon predstavljanja kandidata skupu su se obratili: Bernadeta Galijašević kandidat za kantonalnu Skupštinu, Adem Huskić kandidat za Federlani Parlament i Aida Mudrov također kandidat za Federalni Parlament iz naše izborne jedinice.

Na kraju u ime rukvodstva SDA Tešanj prisutnima se obratio Fuad Šišić Načelnik općine Tešanj, koji je pozvao prisutne da glasaju za SDA i kandidate koji su prestavljeni. Također svom obraćanju Načelnik je pozvao da se glasa za Bakira Izetbegovića kandidata SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva, koji jedini u ovom momentu sa SDA može napraviti kompromis i konsezus bošnjačkog naroda.

O Tesanj Net

Jedan komentar

  1. SDA je stranka koja lagano propada i gubi kredibilitet. Prije svega zbog jednog čovjeka: Sulejmana Tihića. Mislim da će na predstojećim izborima Bakir Izetbegović izgubiti kao predsjednički kandidat, te da će nakon toga, nestati s političke scene. Zašto? Poznato nam je da je Izetbegović bio najjljući protivnik Tihića u prošlom Kongresu SDA te da je predstavljao opasnu frakciju unutar te stranke. Ove izbore Tihić će iskoristiti da u potpunosti uništi Izetbegovića. Jedno tijelo a dvije glave nikako ne funkcioniše. Drugo: Tihić će za dvije godine zasigurno prestati biti predsjednik, a na čelo će stranke doći – Šemsudin Mehmedović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *