Intervju: Nihad Alić

U prostajiroma NK TOSK-a smo obavili intervju s sefom strucnog staba NK TOSK-a Nihadom Alicem.

Atomci.ba : Treneru Alicu kakva je opca slika u klubu po Vasem misljenju opcenito u klubu i igrackom kadru?

Nakon dogovora na pocetku sozene s Upravom kluba da NK TOSK treba ici u pravcu koristenja svog resursa tj.omladinskog pogona te kao pokaz navedenog da trenutno u 22 igraca koji konkurisu za prvi tim,do 21 godinu imamo slijedece igrace(Brakovic,Kustura,Sinanovic,DolamicA,Dolamic N,BahticA,Rahmanovic,Ramic,Mujezinovic,Softic,Hasanicevic,Kahvic,Plancic,Kantic,Dizdarevic,Skapur Adis) sto pokazuje da NK TOSK uz jedan adekvatan i strucan rad ima sigurno buducnost koja ce sigurno pokazati rezultate u slijedece 2-3 takmicarske sezone.Sama konstrukcija rada NK TOSK u smislu finansijskog dijela te popratnih troskova se stabilizira u pomoc prije svega opcine Tesanj i privrednih subjekata koji duze vrijeme pomazu klub.Svu tu pomoc NK TOSK prima kao jednu sportsku obavezu koja se moze vratiti kroz stabilnost kluba bez velikih ne odredjenih ambicijama i maksimalnim koristenjem svog omladinskog pogona za takmicarski dio prvog tima.

Atomci.ba :Mozete li nam reci rezime u ovih 10 odigranih kola?

Sam pokaz od 10 odigranih kola da je bilans 4 pobjede, 4 nerijeseno ,1 poraz,1 utakmicu bili slobodni(Zepce odustalo od lige op.aut) je pokaz da NK TOSK ima jednu tradiciju koja se nije do sada u vecoj mjeri koristila . NK TOSK je klub sa svojim imenom i prezimenom i igra da ne izgubi.Uz ogroman broj mladih igraca u ovoj ligi NK TOSK po misljenju mom zauzima mjesto medju vodecim mjestima Druge lige Centar.Ponavljam rezultati u smislu igranja NK TOSK-a u vecem rangu natjecanja mogu doci uz jedan dugorocni rad kako na edukaciji igraca tako i na samoj organizaciji i stabilizaciji kluba a za sve treba ogroman rad i strpljenje svih ljubitelja NK TOSK-a.

Atomci.ba : Mozete li napraviti razliku proslogodisnje ekipe i sada trenutno ?

Prije svega u tekucoj sezoni startali smo s fondom igraca koji su 80 % proveli na klupi za rezervne igrace ili nisu bili medju 18 igraca u ekipi a to se odnosi na Hasanbasica,Ramica,Brakovica,Dolamic E,Sinanovica a koji su sada standardni prvotimci.Ono sto je NK TOSK silom prilika bio prinudjen o angazmanu igraca sa strane su golmani Panic (Doboj) Kustura (FK Zeljeznacar-Sarajevo).Bili smo osudjeni dovesti golmane a igraci Ljevakovic i Hodzic su na svoj zahtjev izrazili zelju da igraju u NK TOSK-u.Sve to pokazuje orijentaciju buduce smjerove kluba NK TOSK.

Atomci.ba :Da li pratite rad web portala atomci.ba i Vase misljnje o nasem portalu?

Portal atomci.ba redovno pratim i sa zadovoljstvom mogu pokazati svojim sportskim prijateljima biografiju NK Tošk-a.

Atomci.ba : Sada u subotu na stadionu Luke u Tesnju igramo protiv ekipe Orlica koja se nalazi u sredini tabele i sta ocekujete od ove utakmice?

NK Orlić je kao i svaka druga prvenstvena utakmica za nas, osvojit uvijek tri boda.

Atomci.ba: Da li je vec rano govoriti o favoritima za ulazak u Prvu ligu Federacije gdje ima jako kvalitetnih ekipa poput Bosne iz Sarajeva,Unisa,Borca iz Jelaha,Usore i naseg TOSK-a?

Taj odgovor mora pričekati drugi dio takmičarske sezone.

Atomci.ba: Mozda na samom kraju ste htjeli da nesto kazete ali nismo Vas pitali ?

NK Tošk je klub koji pripada Tešnjacima te svi koji vole svoj klub treba da znaju, NK Tošk ima dovoljno domaćeg potencijala kroz sve segmente kluba (trenerski, igrački, organizacioni) te na osnovu tih principa, svi zajedno trebamo praviti i graditi klub kako bi Tešnjaci bili zadovoljni.

Atomci.ba: Da Vam se zahvalimo na odvojenom vremenu za ovaj razgovor i pozelimo mnogo uspjeha u buducem radu i sta bih za kraj porucili nasim posjetiocima portala i navijacima TOSK-a Atomcima?

Hvala i Vama, te svim navijačima Tošk-a poručujem da dođu bodrit svoj klub jer su trenutno najpotrebniji mladoj ekipi Tošk-a.

Razgovarao Sejo Muftic (atomci.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *