Apel za pomoć

Udruženje Altruista “Poletarac” vam prenosi novi apel za pomoć:

“Drage moje pisem vam pricu o jednoj maloj djevojcici koja se nazalost od samog rodjenja bori da zivi i prezivi.

Zove se Sanita Faljic,petogodisnja djevojcica koja je rodjena kao nedonosce u KCU -Kosevo.
Radi svoje fizioloske nezrelosti ljekari su bili prinudjeni da djevojcicu prebace na Neonatologiju u inkubator.
Igrom slucaja ili sudbinom djevojcica je ostala slijepa.Nakon petogodisnje borbe i jedne operacije lijevog oka u Torinu djevojcici je jednim postotkom vracen vid i data nada za desno oko(zadnja kontrola nije obavljena jer su roditelji u teskoj materijalnoj situaciji).

Radi sljepila djevojcica ima psiholoske probleme. Ne govori i ne hoda.

U prilog dajemo jedan od zadnjih nalaza:
Dolazi na pregled zbog “straha”. Majka navodi da nemoze da je polegne da spava.Ranije je spavala duze a sada vise sjedeci samo oko 3 sata.Ne dozvoljava pregled jako je uznemirena,samo drzi dekicu i slusa muziku(nalaz neuro pedijatra Prim. Dr.M.Mulic)

Otac je na birou a majka je prinidjena na dugogodisnje bolovanje radi njege djeteta.Zive u podstanarskoj kuci koju moraju napustiti jer nemaju sredstava da placaju najam vlasniku.

Roditelji su odlucili potraziti pomoc od naseg velikog humaniste Almira Cehajica Batka koji ce u narednim danima emitovati emisiju posvecenu ovoj djevojcici.

Ovu tuznu pricu ne pisem u namjeri da nekoga optuzim za nemar, neodgovornost i nestrucnost nego vas molim da jos jednom pokazete koliko srce i sluh imate za ljudsku nesrecu i da zajedno sa mnom pomognete Saniti.

Svaki prilog je nada za bolje sutra…svaka nada je nova zraka u Sanitinom oku i malom djecijem srcu, koje hoce i zeli da zivi normalno djetinjstvo.

Racuni za pomoc:
Raiffeisen Bank ,Filijala 550220
Ziro racun br.:1610550000000032
Broj stednog racuna:09550249943″

“Poletarci” su i ovoga puta priskočili u pomoć i ustupili humanitarni broj telefona 090/291-052, putem kojeg donirate 2,00 KM.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *