Projekat „Njihova radost – Naš je cilj“ uspješno završen

Projekat kupovine vozila za djecu sa posebnim potrebama općine Tešanj koji je vodilo Udruženje roditelja, djece i omladine s posebnim potrebama Tešanj i Omladinski kulturni centar Tešanj – sekcija „Dobri ljudi“, pod patronatom Centra za socijalni rad Tešanj, uspješno je završen.

Naime, na današnjem sastanku sa vlasnikom preduzeća “Sockmaker 3” Luigi Rediniem, a kojem su nadzočili gđa. Sabrija Kavazović – direktorica CSR Tešnja, Haris Alić – koordinator “Dobri ljudi” i Miralem Mulabdić – predsjednik Udruženja roditelja, djece i omladine s posebnim potrebama, postigli su dogovor o sufunansiranju kupovine vozila za prijevoz djece s posebnim potrebama na području općine Tešanj.

Naime. g-din Luigi Redini je izrazio želju da pomogne kupovinu ovog vozila, te dao novčanu podršku u cjelokupnom iznosu koštanja ovog vozila. Ovo vozilo će biti korišteno za prevoz djece u specijalno odjeljenje OŠ “Kulin ban” Tešanjka, kao i za potrebe budućeg Dnevnog centra.

G-din Redini u Tešnju boravi veoma kratko, ali je izrazio želju da, prilikom druge posjete, posjeti budući Dnevni centar, jer rukovodstvo ovog preduzeća redovno izdvaja sredstva i poklone za djecu s posebnim potrebama širom BiH.

U ime građana Tešnja, roditelja djece s posebnim potrebama Tešanj iskreno se zahvaljujemo g-dinu Luigi Rediniu, i želimo mu mnogo uspjeha u daljnjem radu.

U Tešnju, 16.02.2010. god.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *