Tešanjski Dijamant i Esperanza osvojili dvije medalje za kvalitet

image

image

Na najvećem svjetskom sajmu voda Berkeley Springs u saveznoj američkoj državi Virginiji koje je održano 24. do 27. februara 2011. godine, Tešanjska gazirana mineralna voda odnijela je dvije medalje za kvalitet flaširane vode.

Među brojnim flaširanim vodama iz raznih dijelova svijeta najboljom mineralnom vodom proglašena je Esperanza, novi brend iz Tešnja, od poznatog proizvođača Tešanjskog dijamanta firme Tešanjska Vrela doo dok je treće mjesto zauzeo i sam Tešanjski dijamant. Američki žiri bio je zadovoljan uspjehom bosanskohercegovačke vode, ističući kako se u konkurenciji nalazi već godinama. Esperanza mineralna voda će biti na domaćem BH tržišu početkom aprila mjeseca ove godine,trenutno se radila samo za američko tržište,pošto je veliko interesovanje na domaćem tržištu za taj brend.

U konkurenciji gaziranih mineralnih voda srebrnu medalju, na posebnu radost domaćina, odnijela je jedna domaća voda – Mountain Valley Springs Water, Hot Springs, Arkansas, dok se na četvrtom mjestu našla voda Antipodes iz Novog Zelanda, a slijedi je Arctica iz Kanade.

Najbolje pakovanje ima voda Tasmanian Rain, ocijenjeno je na 22. godišnjem sajmu voda. Kod primjeraka su procjenjivane čistoća, aroma, okus, osjećaj u ustima i osjećaj nakon pijenja, a testiranje je trajalo dva dana.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *