Održana Redovna godišnja skupština udruženja „EKO-MLADI“

U subotu 19.03.2011 godine u prostorijama MZ Jablanica održana je Redovna godišnja skupština udruženja „EKO-MLADI“. Obzirom da je prethodno Upravni Oodbor (UO) na svojoj redovnoj sjednici u januaru 2011 razmatrao i jednoglasno usvojio izvještaj o radu udruženja za 2010 godinu, te da je izrađen finansijski izvještaj za 2010 godinu koji je razmatrao i jednoglasno usvojio Nadzorni Odbor (NO) na svojoj redovnoj sjednici u februaru, ispunili su se uslovi za održavanje Redovne godišnje skupštine.

Vodeći se ustaljenom praksom (kao i prethodne 4 godine) nakon što UO razmatra i usvoji izvještaj o radu, nakon što NO razmatra i usvoji finansijski izvještaj te nakon što knjigovodstveni servis završi svoj dio posla organizuje se Skupština udruženja na kojoj se članstvu prezentuju navedeni izvještaji kao i plan rada za narednu godinu.

Shodno tome je i ove godine na Redovnoj skupštini udruženja prezentovan izvještaj o radu za 2010, finansijski izvješta za 2010, te plan rada za 2011 godinu. Na početku skupštine je prisutnima izvršena podjela štampane verzije izvještaja.
Nakon prezentovanja izvještaja i plana, diskusije i iznesenih pohvala za realizovano, kao i iskazane podrške za nastavak rada jednoglasno su usvojeni izvještaj o radu za 2010 godinu, finansijski izvještaj za 2010 godinu kao i plan rada za 2011 godinu. Nakon radnog dijela izvršena je podjela promotivnog materijala (maica, upaljač, olovka) te upriličena zakuska za članstvo.

Skupština je jednoglasno izvršila izbor i reizbor članova u organe udruženja kako slijedi:
1. Bašić Ernad (Predsjednik Skupštine)
2. Plančić Damir (Sekretar Skupštine)

1. Spahić Mersed (Predsjednik NO)
2. Bureić Hidajet (Član NO)
3. Garić Edin (Član NO)

1. Lihić Adnan (Predsjednik UO)
2. Plančić Admir (Član UO)
3. Bašić Mersid (Član UO)
4. Lihić Salih (Član UO)
5. Jusić Mirela (Član UO)
6. Roša Haris (Član UO)
7. Mujkanović Semir (Član UO)

Skupštini je prisustvovalo 25 članova, a 15-ak aktivnih članova zbog obaveza na fakultetu ili zbog radnih obaveza su ranije najavili odsustvo. Članovima koji zbog opravdanih razloga nisu prisustvovali Skupštini naknadno će biti uručeni informativno/promotivni materijal (izvještaj, maica, upaljač, olovka).

Na ovaj način je uspješno „zaokružen“ prošlogodišnji rad, iskrene čestitke svima koji su dali učešće u realizaciji velikog broja aktivnosti u prethodnoj godini te na taj način svrstali udruženje „EKO-MLADI“ među najaktivnija udruženja na području općine Tešanj. IDEMO DALJE!

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *