Glumci i gimnazijalci na tešanjskoj gradini

U subotu 02. aprila 2011. godine tešanjsku gradinu posjetili su amaterski glumci Tešnja sa gostima iz Srpca u okviru projekta TASTER.

Većinom su mladi, srednjoškolci,od kojih su neki bili u plavim majicama.

Nakon obilaska rasporedili su se u više grupa(radionica)koje su na licu mjesta vježbali kratke pozorišne skečeve u trajanju do 10 minuta (npr., jedna grupa je radila skeč u kome su koristili samo samoglasnike).

Dok su vršili zadnje pripreme(nakon više sati vježbanja), gradinu su posjetili gimnazijalci iz Visokog, divni i kulturni učenici.

Kad su bili na vrhu gradine na Glavnom platou,glumci su već izvodili svoj program.

Divna mlada publika od 50 učenika,skečeve je nagrađivala čestim aplauzima.

Na kraju svi su se slikali sa zastavom Rogera Watersa na kojoj piše Tešanj, koju će mo nositi na koncert u Zagreb.

U večernjim satima otišli smo u pozorište gdje smo u punoj dvorani pogledali predstavu Mr. BEAN u izvođenju Velimira Blanića a u režiji Vladimira Đorđevića (koji se pojavljuje i u predstavi). Hrabra i smjela odluka glumiti Mr.BEAN, više puta je prekidana zbog ovacija i aplauza tešanjske publike svih uzrasta.

Izvanredni glumac “Mr.BEAN”Velimir Blanić,morao je ići odmah nakon predstave jer neki članovi njegove ekipe sviraju u rock grupi i imaju zakazan koncert, pozdravio se sa nama,ne skrivajući svoje zadovoljstvo što je posjetio naše mjesto,nadam se da će mo se uskoro ponovo vidjeti.

Bila je to divna tešanjska noć za pamćenje.

Sve čestitke za organizaciju i bogat program koji je bio besplatan.

Udruženje”Stari grad” Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *