Promocija u Beogradu

U ustanovi kulture stari grad Beograd „Parobrod“ u ponedjeljak 11.aprila 2011.godine sa početkom u 20 sati bit će upriličena nesvakidašnja promocija knjige „Prijestolonasljednikovićka“ bosanskohercegovačkog umjetika Grbić Safera.

Safer Grbić, slobodni umjetnik, rođen je 24. novembra 1992. godine u Tešnju.

„Prijestolonasljednikovićka“ je zbirka pjesama utemeljena na konceptu ženskog pisma, a koja govori o položaju žene u društvu kroz historijski privid ovozemaljske zbilje.

„ Grbićeva stihozbirka u cjelini se može promatrati kao oda ženi, toj vječnoj misteriji, enigmi, zagonetki, tajni… „Prijestolonasljednikovićka“ može biti personifikacija svake žene ponaosob, njena pitanja, dileme, borbe, strahovi, čekanja, ratovi tobože za vlast, za krunu, se mogu doživljavati kao borba za onoga koga voli…“ – ističe Nura Bazdulj Hubijar.

Izdavač zbirke pjesma „Prijestolonasljednikovićka“ autora Grbić Safera je Miodrag Jakšić, državni sekretan Ministarstva za vanjske poslove Republike Srbije pri izdavačkoj kući „Arte“ – Beograd, a organizator ove promocije je Ministarstvo dijaspore Republike Srbije.

Ono što je zanimljivo za ovu zirku pjesma je činjenica da sadržina zbirke obuhvata trideset tri (33) pjesme, recenziju Nure Bazdulj Hubijar i šest (6) kritika književnih kritičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije i Amerike.

Po ovoj knjizi snimljeno je audio i video izdanje za slijepe i slabovidne osobe,a prodajom knjiga autor podržava rad fondacije „Cure“ koje se bore za ženska prava u Bosni i Hercegovini.

Na promociji u Beogradu će učestvovati Miodrag Jakšić(izdavač),Arsenije Božović(književnik),Jadranka Miličević(fondacija CURE), Milorad Stokin(operni pjevač) i Mirjana Marković.

Nakon promocije u Beogradu, autor priprema promociju u Travniku i centralnu promociju u Sarajevu.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *